Либхер: Божидар Матеев не ни е служител. КТ Подкрепа се опитва да ни изнудва

OFFNews 10 май 2022 в 12:27 2328 0

Пловдивския завод за хладилници Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД реагира остро на публикациите за нанесения побой над Божидар Матеев, в които той е представен като техен служител. От фирмата са категорични, че въпросното лице не работи при тях, че в случая става дума за битов скандал и че незаслужено се накърнява престижа на компанията.

Германският инвеститор в прав текст обвинява синдиката КТ Подкрепа се опитва да го изнудва.

"Участието на г-н Матеев в битов скандал показва единствено морала на кадрите на КТ „Подкрепа“, които се опитват от известно време да изнудват ръководството на фирмата и ежедневно публикуват неверни твърдения, целящи единствено да уронят престижа на един социално отговорен немски инвеститор, спазващ всички закони на Република България", заявяват от Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД.

Ето позицията на предприятието без редакторска намеса:

„Силно сме възмутени от публикуваната в медиите информация на 9 май 2022 г., в която незнайно защо се намесва името на фирма Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД във връзка с битов скандал с г-н Божидар Матеев.

Г-н Матеев се свързва със завода на Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД единствено въз основа на собствените си твърдения. Той не работи в завода и няма отношение към нашето предприятие. Това важи и за КТ “Подкрепа“, която не среща никаква поддръжка от страна на работещите и няма учредена синдикална секция във фирмата.

Участието на г-н Матеев в битов скандал показва единствено морала на кадрите на КТ „Подкрепа“, които се опитват от известно време да изнудват ръководството на фирмата и ежедневно публикуват неверни твърдения, целящи единствено да уронят престижа на един социално отговорен немски инвеститор, спазващ всички закони на Република България.

Искаме категорично да подчертаем, че г-н Божидар Матеев и другото лице, участвало според медийните публикации в битовия скандал, не са служители на фирма Либхер. Внушенията в подадената явно от КТ „Подкрепа“ информация към медиите, че фирма Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД има нещо общо с този битов скандал, са поредната инсинуация на синдикалната организация.

Заявяваме, че няма да допуснем да се уронва с неверни твърдения граденият 22 години имидж на фирмата. Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД ще заведе в рамките още на тази седмица съдебни дела, с които да защити нарушените си права от публикацията. За разлика от самозваните профсъюзни лидери, ние ползваме установения в държавата правов ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови