Как правилно да изберем размер на спалното бельо? Полезни съвети

OFFNews 21 декември 2021 в 12:34 835 0

Размерите на спалните комплекти зависят от размера на леглото, производителите предлагат няколко варианта спално бельо. Размерът на калъфката за възглавници е ушит в два размера 50х70 и 70х70 см. Има модификация на завивката, свързана е с метода на закопчаване и гнездене. Класификацията на спалните комплекти се извършва по:

• Единична;

• Едно и половина;

• Двойна;

• Евро комплекти;

• Семеен тип;

• За деца;

• За новородени.

Чертежът е избран по ваш вкус, както и по интериор. Ако имате широко легло с два големи матрака, ще трябва да закупите два комплекта със същия размер и външен вид или да закупите допълнителен чаршаф със същия модел като комплекта.

Комплектът произвежда един стил, по -добър е от различен цвят завивка, калъфка и чаршаф. В допълнение, несъответствието може да бъде не само в тон и модел, копринено спално бельо не върви добре с комплект от бяло, сатен. Поплин идва с ребро, различен е от коприна, лен и бамбукови влакна. Това се отнася както за комплекти за възрастни, така и за спално бельо за дете, красотата трябва да присъства във всичко, дори и в спален комплект. Освен това, за удобство на прането, е по -приемливо да се използва бельо със същия цвят.

За да изберете правилния препарат и режим на пране, дори когато купувате комплект, трябва да прочетете инструкциите на опаковката или кутията. Факт е, че за всеки материал се препоръчва свой собствен режим, като е посочена и максималната температура.

За деликатни тъкани като коприна, сатен, поплин, перкал, бамбукови влакна е най -добре да закупите течен препарат. Той е мек, нежен и измива ефективно. Използвайте прах за пране за бял цвят, лен, ако е правилно подбран, може да се използва за други памучни тъкани. Не забравяйте да използвате прах за машинно пране, изберете надеждни марки. В противен случай зърната може да не се разтворят (особено при температури до 30 градуса), да останат върху тъканта или да я боядисат на петна.

Източник: e-broshura.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков