Язаки спря временно и трите си завода у нас, засегнати са близо 5000 работници

OFFNews Последна промяна на 24 март 2020 в 15:15 8090 0

Концернът „Язаки“, който произвежда компоненти за автоиндустрията, преустановява до 5-и април т. г. масовото производство и на трите си завода у нас - в Димитровград, Сливен и Ямбол, съобщиха от японската компания.

Тези мерки са взети в отговор на повишаващото се разпространение на коронавируса COVID-19, в изпълнение на местните и националните здравни разпоредби и мерки за безопасност, както и на спирането на производството на превозни средства и оригинално оборудване за автомобили от страна на много клиенти на компанията.

Спирането на дейността засяга около 2470 служители в производствената база на “Язаки” в Димитровград и около 2000 служители в производствата в Сливен и Ямбол.

В глобален мащаб над 20 регионални производствени обекта на „Язаки“ или са прекратили всички операции, или са въвели частично спиране на дейността от този момент до 30 март. Очакваните дати за възстановяване на дейността, обаче, могат да бъдат променени, за да се отговори на разпоредбите на местните и националните власти и на рестартирането на дейността на производителите на оригинални части и автомобили, посочват от компанията.

При преустановяването на операциите компанията работи в тясно сътрудничество с Европейския работнически съвет и със съответните органи и представители на служителите във всички държави, за да бъдат използвани по най-добрия начин всички налични възможности на трудовото законодателство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови