"Франция има нужда от виновник. Може би съм идеалният вариант"

OFFNews 16 януари 2015 в 09:44 5511 4

Фриц-Жоли Жоашен

Снимка Булфото/Иван Атанасов/sakarnews.info

Фриц-Жоли Жоашен

"Мотивите са това, че съм познавал един човек с радикални възгледи. Явно Франция има нужда от виновник и може би аз съм идеалният вариант за това. Аз знам, че не съм виновен, но нямам представа какви доказателства могат да измислят." Така арестуваният за връзки с братята Куаши 29-годишен французин Фриц-Жоли Жоашен коментира задържането си пред Нова тв.

Той отказва да отговори от колко време е било познанството му с Куаши и отрича някога да са говорили по религиозни теми.

"Аз не приемам този атентат и искам да изкажа съболезнования на близките", заяви още Жоашен.

"Вероятно ще има хора, които ще се страхуват от мен. Ще ги е страх да се приближат и може би ще казват, че съм опасен", допълни той.

В момента Жоашен се намира в ареста в Хасково. Той настоява да бъде екстрадиран във Франция, за да се запознае с доказателствата срещу него. Решение за това ще вземе хасковският окръжен съд. Жоашен живее в Париж, работи, но не казва какво. Той беше арестуван на ГКПП "Капитан Андреево" на път за Турция заради оплакване на съпругата му, че е отвлякъл 3-годишното им дете и че изповядва радикален ислям. Няколко дни след задържането му пристига нова заповед за задържане, заради участие в терористична група с един от братята Куаши, които извършиха нападението над редакцията на френския сатиричен седмичник "Шарли Ебдо" на 7 януари 2015 г., при който загинаха 12 души.

Жоашен познава един от братята Куаши от детството им, но отношенията им били по-скоро "работни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови