Quantcast

"Франция има нужда от виновник. Може би съм идеалният вариант"

OFFNews Последна промяна на 16 януари 2015 в 09:44 4915 3

Фриц-Жоли Жоашен

Снимка Булфото/Иван Атанасов/sakarnews.info

Фриц-Жоли Жоашен

"Мотивите са това, че съм познавал един човек с радикални възгледи. Явно Франция има нужда от виновник и може би аз съм идеалният вариант за това. Аз знам, че не съм виновен, но нямам представа какви доказателства могат да измислят." Така арестуваният за връзки с братята Куаши 29-годишен французин Фриц-Жоли Жоашен коментира задържането си пред Нова тв.

Той отказва да отговори от колко време е било познанството му с Куаши и отрича някога да са говорили по религиозни теми.

"Аз не приемам този атентат и искам да изкажа съболезнования на близките", заяви още Жоашен.

"Вероятно ще има хора, които ще се страхуват от мен. Ще ги е страх да се приближат и може би ще казват, че съм опасен", допълни той.

В момента Жоашен се намира в ареста в Хасково. Той настоява да бъде екстрадиран във Франция, за да се запознае с доказателствата срещу него. Решение за това ще вземе хасковският окръжен съд. Жоашен живее в Париж, работи, но не казва какво. Той беше арестуван на ГКПП "Капитан Андреево" на път за Турция заради оплакване на съпругата му, че е отвлякъл 3-годишното им дете и че изповядва радикален ислям. Няколко дни след задържането му пристига нова заповед за задържане, заради участие в терористична група с един от братята Куаши, които извършиха нападението над редакцията на френския сатиричен седмичник "Шарли Ебдо" на 7 януари 2015 г., при който загинаха 12 души.

Жоашен познава един от братята Куаши от детството им, но отношенията им били по-скоро "работни".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.01 2015 в 15:51

Като е отвлякъл детето, и са му предявили обвинения за това, къде е това дете? Защо журналистите никога не питате важните въпроси, а пишете, каквото ви спуснат?????

16.01 2015 в 13:57

НА 9 март 1985 БЕШЕ ИЗВЪРШЕН КЪРВАВИЯ АТЕНТАТ ОТ ИСЛЯМСКИ МАЙЦЕУБИЙЦИ И ДЕТЕУБИЙЦИ НА ГАРА БУНОВО! ТАЗИ ГОДИНА, 2015, СЕ НАВЪРШВАТ 30 ГОДИНИ ОТ УЖАСНОТО СЪБИТИЕ! ДА НЕ ЗАБРАВИМ! ДА ПОЧЕТЕМ ЖЕРТВИТЕ, КАКТО ВСИЧКИ ДРУГИ ПОЧИТАТ ЖЕРТВИТЕ СИ! НЕ НА ПОЛИТ-КОРЕКТ-ПЕДЕРАСОРИЯТА! ПРЕДЛАГАМ ПРЕД ЦЕНТРАЛАТА НА ДПС И ПРЕД ЦЕНТРАЛАТА НА БСП-БОЛШЕВЯСАЛИ ДА СЕ СЛОЖАТ ПАМЕТНИ ПЛОЧИ С ТЕКСТ "ТУК Е ЛЕГОВИЩЕТО НА ТЕЗИ, КОИТО ОПЛЕТЕНИ В СОДOМИЯ И ГНУС СЪБРАХА НЕВИННИ И ПАЛАЧИ, УБИЙЦИ И ЖЕРТВИ В ИМЕТО НА ЗАБРАВА СРЕЩУ ПАРИ! ПРОВОКАТОРИ, ДОНОСНИЦИ, УБИЙЦИ, КОМУНИСТИ И ИСЛЯМИСТИ ПРИЧИНИХА БЕЗБРОЙ СТРАДАНИЯ НА ТУРЦИ И БЪЛГАРИ И СЛЕД ТОВА СЕ ЦЕЛУНАХА ПРЕД БУРЕТО СЪС ЖЪЛТИЦИ! НИЕ ПОМНИМ!"

ЛЕВИ, ДЕСНИ, ТУРЦИ, РЕФОРМИСТИ, АПОЛИТИЧНИ, ПРОТЕСТЕРИ И АНТИ... ПОМНЕТЕ ТАЗИ ДАТА, ЖУРНАЛИСТИ, ПИСАЧИ РЕПОРТЕPИ, МРЕЖОВИ АКТИВИСТИ... СОБСТВЕНИЦИ НА САЙТОВЕ, ЩЕ МИНЕ ЛИ ТОЗИ ДЕН В ЗАБРАВА?

16.01 2015 в 11:36

Не манго, точно обратното ако може по-наблизко да ми дойдеш, че да разбереш що е страх за да разбереш, че българите не ги е страх от такива като теб по-скоро трябва да е обратното.