Фермерски пазар на родни производители в Княжеската градина на София тази събота

OFFNews 07 септември 2018 в 07:12 4145 0

Фермерски пазар с български розови домати, български млечни продукти и програма с автентични народни песни и танци ще очакват в събота, 8 септември, от 10:30 часа гостите и жителите на София.

Фестивалът на розовия домат ще бъде разположен в Княжеската градина, срещу Ректората на Софийския университет, съобщи V-Consulting.

Освен розови домати, гостуващите фермери - партньори на МЕТРО в програмата „Отгледано с грижа в България“, ще предложат смилянски боб, лук от село Реселец, сладко от горски плодове от Родопите, българско овче и козе сирене, осигурено от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

В съботния ден фестивалът ще предложи много томболи за участниците, кулинарни предизвикателства от главния готвач на МЕТРО Академия шеф Юри Велев, уникалното замразено с течен азот гаспачо на шеф Ради Стамболов и безалкохолни коктейли Върджин Мери.

Сред гостите му ще бъдат шеф Андре Токев, посветил 30 г. на издирването и запазването на автентични български ястия и традиционни рецепти, състезателката по ултра маратон Антония Григорова. Специален гост ще е министърът на икономиката Емил Караниколов.

Фронтмени на фолклорната програма са „Виво Монтана“, които заедно с 10 танцови групи, лауреати в националните фестивали „Хоро се вие извива“, ще поведат и най-дългото доматено хоро в историята на България.

Планира се да има също работилници и майсторски класове по народни танци с екипа от хореографи и артисти на „Таратанци“, които ще приключат с надиграване на участниците на самата сцена.

Със свой информационен щанд ще присъства и фондация „Една от осем“, осигуряваща безплатно практическа и информационна подкрепа на жени с рак на гърдата и техните близки, за чиято кауза МЕТРО отделя 5% от продажбата на български розови домати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!