Датски телеком придоби част от бизнеса на MTG, но не и Нова телевизия

OFFNews 02 февруари 2018 в 09:55 6684 0

Датският телеком TDC придоби скандинавския медиен и развлекателен бизнес на шведската Modern Times Group (MTG), която е собственик на "Нова броудкастинг груп", за 2.5 млрд. долара, съобщи "Капитал", позовавайки се на Financial Times.

Новината се потвърди и от годишния финансов отчет на компанията. Това е поредна голяма сделка, чрез която телеком компания навлиза в медийния бизнес, и продължение на стратегията на MTG да излезе от пазара на традиционна телевизия и да се позиционира като дигитална видеоплатформа.

"Нова броудкастинг груп", в който влизат телевизионните канали от групата на "Нова" и "Диема", както и дигиталната компания "Нетинфо", не е част от сделката. 

Датският телеком придобива телевизионния канал Viasat, както и скандинавския развлекателен бизнес на MTG, като продажбата не включва дълг. Цената на сделката ще бъде платена в акции и в брой - шведската компания ще получи 3.3 млрд. шведски крони и 309 млн. нови акции. Благодарение на споразумението TDC ще има достъп до 3 млн. телевизионни абонати и над 10 млн. домакинства в скандинавския регион.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews