Даяджиите вече имат ПОС терминали, плащането на мига - с 20% отстъпка

OFFNews 30 ноември 2023 в 14:07 1936 1

ДАИ
Автомобилите за контрол на ИА „Автомобилна администрация” вече са оборудвани с ПОС терминални устройства.

Автомобилите за контрол на ИА „Автомобилна администрация” вече са оборудвани с ПОС терминални устройства. Те са свързани с електронната система за контрол на Агенцията, в която са генерирани и наказателните постановления, съобщават от Министерството на транспорта и съобщенията.

ПОС терминалните устройства дават възможност за плащане на наказателните постановления от нарушители, които са чуждестранни граждани без постоянен адрес на територията на България, както и български граждани.

В случай, че нарушителят не желае да обжалва глобата може да я заплати веднага чрез ПОС терминал или по банков път в 14-дневен срок, като и в двата случая стойността на глобата се намалява с 20%.

Чрез въвеждането на този метод на заплащане ще бъде завишена събираемостта на глобите и ще се намали административната тежест, обясняват от транспортното министерство.

Оборудването на автомобилите с ПОС терминали започна поетапно в началото на месеца. До момента над 10% от нарушителите без постоянен адрес на територията на България са се възползвали от този начин на заплащане на глобите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4036

1

lans link

30.11 2023 в 15:17

Само прозвищата "катаджии" и "даяджии" всяват респект и страхопочитание у простосмъртните. Сега вероятно и процент за обработка на плащането чрез POS ще започнат да прибират.