Адвокатът на Гриша Ганчев взе 16% от "Петрол"

Ива Оприкова 16 февруари 2015 в 18:55 16955 5

16% от акциите на "Петрол" вече имат нов официален собственик.

Според съобщение в БФБ, на 03.02.2015 г. "Вип Пропъртиз" ЕООД е продало на "Перфето Консултинг" ЕООД 17 530 517 броя акции от капитала на "Петрол" АД, представляващи 16,0463% от капитала.

Собственик на фирмата "Перфето Консултинг" ЕООД е Георги Пенчев. Това е юристът на "Литекс Комерс", научи ОFFNews.bg. 

Пенчев е и изпълнителен директор на ФК "Литекс", където отговаря за трансфера на играчите. Той е бивш автомобилен състезател, член на сдружението "Футболен клуб Шабла".

В края на миналата година по-едрите притежатели на акции в петролната компания бяха "Алфа Кепитъл" АД (28.85%), "Юлинор" ЕООД (23.11%), "Корект Фарм" ЕООД (18.31%), "Вип Пропъртиз" (18.31%) и КТБ (5.51%), които държаха 94.09% от общия капитал.

Около петролната компания в последната година се случиха няколко събития - седалището й бе преместено от София в Ловеч, а дружеството вече е под контрола на бизнесмена Гриша Ганчев, макар че официалният собственик на регистрираната в село Торос (Ловешко) "Вип Пропъртиз" е Александър Емилов Александров.

Дълго време за влияние върху "Петрол" се бореха основните акционери Денис Ершов и Митко Събев, а след това компанията беше в орбитата на КТБ, след като банката стана неин кредитор.

Бяха рефинансирани кредити за близо 70 млн. долара. "Елит Петрол" АД апортира като непарична вноска свои земи и сгради на обща стойност 45.8 млн. лв. в капитала на "Елит Петрол" - Ловеч, ЕАД. Всички тези промени станаха, след като в управителния съвет на дружеството влезе Гриша Ганчев, който обяви, че единствената му цел е да оздрави дружеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови