А1 и Vivacom с безплатен интернет за бежанците от Украйна

И двете компании осигуряват карти с безплатен интернет за хората, бягащи от Войната

OFFNews 14 март 2022 в 17:39 6050 0

Телекомите А1 и Vivacom вече са предприели действия в подкрепа на бежанците от Украйна. От Yettel също работят по такава инициатива.

А1 дари предплатени карти с мобилен интернет на хората, бягащи от войната. Компанията предостави карти на украинското посолство в София и на Столична община. Те от своя страна трябва да ги разпространят сред желаещите, за да могат да останат във връзка със своите близки както в България, така и в Украйна.

А1 ще следи военния конфликт в Украйна и ще реагира спрямо неговото развитие, за да може да помага на засегнатите клиенти да преминат през това изпитание с помощта на своите услуги и дигиталните технологии, заявяват от компанията и декларират готовност, ако осигурените до момента карти не са достатъчни, да осигурят и допълнителни.

Допълнително телекомът ще насърчи събирането на дарения от служители, като подкрепи инициативата на Фондация BCause и кампанията #ЗАДОБРОТО в полза на семействата от Украйна. За целта е създадена отделна страница в дарителския сайт „Платформата“ на Фондация BCause, където всички служители на А1 ще могат да дарят избрана от тях сума.

А1 беше сред първите компании, които показаха своята съпричастност към жертвите от войната в Украйна и телекомът ще продължи да използва технологиите, за да им помогне да преминат през тази безпрецедентна ситуация. Малко след началото на военния конфликт клиентите на А1 в роуминг в Украйна получиха безплатен интернет и мобилен интернет, а тези в България по 1000 международни минути, които важат за 30 дни, но срокът може да бъде удължен, ако ситуацията го налага, припомнят от телекома.

Vivacom също е предприела кампания в подкрепа на бежанците от Украйна, която се реализира заедно с Българския Червен кръст (БЧК).

Телекомът дарява мобилни услуги и устройства, с които ще бъдат подпомогнати бежанците, пристигащи у нас. Телекомът осигурява предплатени сим карти с мобилен интернет, зарядни устройства, безжични рутери с интернет, смартфони с план Unlimited 50 и таблети с дейта сим карти.

Предплатените карти са с удължена валидност от 60 дни и съдържат 25 000 MВ на максимална скорост за територията на България и 5900 МВ в роуминг в Европейския съюз и ще бъдат раздавани на нуждаещите се. Картите ще бъдат предоставяни поетапно спрямо нуждите на пристигащите на територията на страната бежанци.

Устройствата с включен интернет достъп и зарядните ще бъдат инсталирани на четирите пункта на БЧК, в близост до българо-румънската граница, през които основно преминават бежанците – Русе, Видин, Силистра и Добрич. Целта е хората, влизащи в страната ни от Украйна, да могат да се регистрират на официалния сайт https://gov.bg/bg/ukraine до 72 часа след пристигането си, за да получат официален статут на бежанци. След това те могат да получат помощта, от която се нуждаят, уточняват от Vivacom.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови