Сиракът, който трогна България, напусна ЦСКА-София заради 5 месеца глад

OFFNews 16 януари 2017 в 12:51 5252 0

Павел Головодов, чийто история трогна цяла България, напусна ЦСКА-София заради 5 месеца без заплата. Юношеският национал е скъсал по вина на клуба от "Армията", където подписа това лято. Преди това Павката носеше екипа на ЦСКА, с който спечели историческата купата.

"Не искам да говора", лаконичен беше Головодов пред OFFNews. Негови близки обаче ни потвърдиха информацията. Проблемите му не започват от днес. В средата на септември той бе отстранен от отбора, а причината, която изтъкнаха от "Армията", беше формулирана по социалистически: "неспазване на режима, спортния морал и добродетелите, които трябвало да притежава всеки един млад спортист".

Головодов остана кръгъл сирак преди да навърши 18 години, след като коварни болести покосиха последователно майка му и баща му. Той получи невероятно подкрепа от съотборници и приятели. За малкия брат на Павел се грижат роднини в Гоце Делчев.

Павел беше един от последните отломки от състава, спечелил купата с ЦСКА миналата година. Сега в първия отбор останаха само Преслав Йорданов и Божидар Чорбаджийски, а в дубъла - Петър Витанов. Всичко останало беше разчистено от дошлите ръководители на новия проект ЦСКА-София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови