Сърбинът Младен Кръстаич е новият селекционер на националния отбор по футбол

OFFNews 21 юли 2022 в 14:11 2341 0

Младен Кръстаич

Снимка Сръбска федерация по футбол

Младен Кръстаич

Сърбинът Младен Кръстаич е новият старши треньор на националния отбор на България по футбол. Това обяви президентът на Футболния съюз Борислав Михайлов след края на днешния Изпълком на централата.

В щаба на Кръстаич като помощник ще влезе бившият национал Иван Иванов. Другите помощници ще бъдат Стефан Янкович, Неманя Милинчич, а Дарко Божович ще бъде треньор на вратарите. Договорът на 48-годишния Кръстаич е за две години.

В треньорската си кариера бившият национал на Югославия е бил начело на националния тим на Сърбия, Бачка Топола и Макаби Тел Авив.

Кръстаич ще замени на поста Ясен Петров, който подаде оставка след неубедителния старт в турнира Лига на нациите.

"Нашата работа е такава, че понякога работим в клубен или национален отбор. След като направихме добри резултати в Тел Авив, получихме доста оферти. След проведените разговори с Борислав Михайлов, решихме да приемем това предложение. България е страна с много спортни успехи. Има много талантливи млади хора и това също наклони везните да се съгласим да дойдем тук.

Още когато приехме предложението, започнахме да гледаме български футболисти. Всички знаем в какво състояние е българският национален отбор по футбол и какви са резултатите в последно време. Има много млади талантливи футболисти, които са загубили своето самочувствие. 

За последната година е имало над 47 повиквателни, някои само с един мач. Сменили сте 7 вратари в 8 мача - това е малко несериозно. Нашата задача е да направим хубав отбор. Ще играят само тези, които заслужат да бъдат в националния отбор. 

Ще бъдем постоянно на терена и ще следим всичко. Така съм бил и като футболист, така ще работя и сега. Когато си тръгнем някой ден оттук, искаме да си оставим вратите отворени", коментира Кръстаич при представянето си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови