Руски клубове претендират да играят в евротурнирите

OFFNews 13 май 2022 в 16:14 1926 0

Зенит, Динамо Москва, Сочи и ЦСКА Москва подадоха жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА да отстрани руските отбори от европейските клубни турнири.

"Информираме ви, че нашият клуб, както и три други клуба от руската Висша лига - Зенит, Динамо и Сочи, подадоха жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА от 2 май 2022 г. за отстраняване на руски отбори от европейските турнири", заявиха от ЦСКА Москва.

"Всички клубове искаме бързо разглеждане на жалбата. Надяваме се, че спортният принцип ще бъде спазен. ПФК ЦСКА се стреми да играе в европейски турнири и ще се бори за призовите места в първенството до самия край. Подаването на иск преди края на сезона е свързано с кратките срокове за обжалване на определени решения на УЕФА - 10 календарни дни“, съобщиха от пресслужбата на ЦСКА на клубния сайт.

На 2 май УЕФА реши да извади руските клубове и национални отбори от международния календар за сезон 2022/2023 заради военната инвазия на страната в Украйна. Руските представители през следващия сезон няма да могат да участват в европейските турнири, Лигата на нациите, Европейското първенство до 21 години, Евро 2022 за жени, както и в квалификациите за Световния шампионат за жени 2023.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови