Рейнджърс докара най-големия европейски резил в историята на британския футбол

OFFNews 05 юли 2017 в 08:21 5435 1

Това ли е най-големият резил в историята на британския футбол? Въпросът зададоха медиите на Острова след отпадането на Глазгоу Рейнджърс от Лига Европа срещу люксембургски аматьори. И си отговориха положително - това е. 

Шотландският гранд отпадна още в първия квалификационен кръг на Лига Европа, при това от никому неизвестния тим на Прогрес от Люксембург. Домакините, които са пълни аматьори и бачкат на пълен работен ден, се наложиха с 2:0. Така заличиха пасива си от първия мач на "Айброкс", когато загубиха с 0:1.

Мениджърът на Рейнджърс Педро Кайшиня явно не бе убедил своите футболисти, че реваншът няма да е протоколен и тяхното лежерно отношение си пролича още до почивката. Опасността от невиждан срам надвисна над "сините" в 66-ата минута, когато Еманюел Франкоиз отблизо откри резултата в полза на Прогрес.

Десетина минути по-късно драмата стана пълна. Себастиен Тил центрира от фаул, топката мина през куп от тела и влетя в мрежата на шотландците.

Публиката на "Стад Жози Бартел" не вярваше какво се случва. 5000 зрители бяха на трибуните, от тях над 2000 шотландци.

Прогрес Нидеркорн завърши на четвърто място в първенството на Люксембург през миналия сезон. До момента тимът нямаше нито една победа в евротурнирите от 13 мача! И беше отбелязал едва един гол при 41 допуснати.

Рейнджърс не бе участвал в евротунирите цели 6 години. Клубът държи световния рекорд за спечелени титли (54), но заради финансови проблеми през 2012 година бе пратен в четвърта дивизия.

Внимание, български ръководители и фенове, Лигата обаче не допусна гранда да се върне служебно в елита след грласуване. За честно начало от долната дивизия гласуваха и запалянковците на Рейнджърс.

През миналия сезон "сините" се завърнаха в елита и завършиха на трето място, на цели 39 точки зад вечния си съперник Селтик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови