Милан ще търси реванш от преродения Челси в мач от Шампионска лига

Василен Петров 11 октомври 2022 в 11:00 581 0

Милан срещу Челси

Снимка Getty images

"Росонерите" ще търсят реванш след тежкото поражение от "лондончани" с 0:3 в първата среща.

Отборите на Милан и Челси се изправят един срещу друг в дерби от четвъртия кръг на група "E" в Шампионската лига. Двубоят ще се проведе на стадион "Сан Сиро" и е с начален час 22:00 часа. 

Двата гранда се срещнаха миналата седмица, но на стадион "Стамфорд Бридж", когато "сините" постигнаха категоричен успех с 3:0. Няма съмнение обаче, че тази вечер "росонерите" ще направят всичко възможно да се реваншират на своите фенове, докато "лондончани" отново ще се стремят към положителен резултат, който да им помогне да завоюват първата позиция в групата. Всички тези фактори дават предпоставки за интересен и вълнуващ спектакъл на италианска земя. 

До момента и двата състава са събрали актив от 4 точки, заемайки съответно второ и трето място. Лидер в групата е тима на Ред Бул Залцбург с актив от 5 пункта. 

Наставникът на шампиона в Серия А - Стефано Пиоли, продължава да има сериозни кадрови проблеми в отбора си. Извън сметките на опитния специалист остават имена като Златан Ибрахимович, Давиде Калабрия, Симон Кяер, Майк Менян, Жуниор Месиас, Алексис Салемакерс и Алесандро Флоренци.

Новият мениджър на Челси - Греъм Потър, който няма записана загуба в първите си 4 срещу начело на клуба, няма да може да разчита на футболисти като Уесли Фофана, който е аут за поне няколко седмици поради травма, както и Хаким Зиеш, който има настинка.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews