Лудогорец стартира ударно в Лига на конференциите

OFFNews 21 септември 2023 в 23:10 1004 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

"Орлите" впечатлиха

Лудогорец постигна убедителна победа с 4:0 над словашкия Спартак Търнава в първата им среща от груповата фаза в Лига на конференциите.

И четирите попадения на „Хювефарма Арена“ паднаха през второто полувреме, като Иван Йорданов откри резултата в 46-ата минута, след което последваха две попадения от Якуб Пьотровски (50 и 62), а в четвъртата минута от добавеното време Руан Секо оформи крайното 4:0.

В другия мач от групата Фенербахче (Турция) спечели с 3:1 в Истанбул над датския Нордселанд (Дания) и така Лудогорец поведе във временното класиране. В следващия кръг за българския тим предстои гостуване в Дания на Нордселанд.

Още в 6-ата минута капитана Текпетей отправи остър пас към Матиас Тисейра, но той се размина с топката. Последва опит от дистанция на Текпетей, който бе отразен от Такач.

След половин час игра Кайо Видал беше изведен в наказателното поле на словаците, но Такач отново показа класа.

Секунди преди края на първото полувреме пък Клод Гонсалвеш стреля от дистанция, но топката премина близо до целта.

Второто полувреме стартира отлично за Лудогорец, след като националът на България Иван Йорданов отправи удар извън наказателното поле, а топката спря в мрежата на Спартак Търнава.

Четири след това българският шампион удвои. Матиас Тисера намери Якуб Пьотровски в наказателното поле, а полският халф засече в опразнената врата.

Пьотровски покачи на 3:0 в 63-ата минута, когато вкара красив гол от дистанция.

Последваха пропуски на Текпетей и Гонсалвеш, за да се стигне до четвъртата минута на добавеното време на срещата, когато Пьотровски отправи удар, който бе отразен от Такач, а при при добавката Руан Секо технично оформи крайното 4:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!