Лудогорец стъпи накриво срещу Арда

OFFNews 18 септември 2022 в 21:53 1155 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец и Арда си спретнаха здрав мач

Лудогорец стигна само до 1:1 срещу Арда като домакин в последния мач от 11-ия кръг на Първа лига. Така шампионите направиха второ равенство в първенството, след като загубиха точки и срещу ЦСКА 1948. "Орлите" поведоха в самото начало чрез Матиас Тисера, но Георги Терзиев си вкара автогол.

Лудогорец откри резултата още в първата минута. Тогава Рик Джонатан открадна топката и подаде на Кирил Десподов, който продължи към Матиас Тисера и аржентинецът вкара в опразнената врата.

В 23-ата минута Десподов напредна отлично отдясно, финтира бранител и стеля остро по диагонал, като Анатолий Господинов успя да докосне топката, която след това се отби в десния му страничен стълб.

В 27-ата минута Александър Георгиев от гостите центрира остро отляво, Ел Тетах се размина с топката в опита си да играе с глава, но тя рикошира в стоящия до него защитник на домакините Георги Терзиев и влетя в мрежата.

В 61-вата минута Терзиев бе на път да се реваншира, като след корнер насочи топката с глава към вратата, но пред голлинията капитанът на Арда Иван Коконов изчисти в ъглов удар.

В 77-ата минута бразилецът Нонато вкара гол във вратата на Арда, но той не бе зачетен, след като страничният съдия Димитър Димитров вдигна флага за засада на негов съотборник в развитието на атаката.

Най-спорното положение бе в 85-ата минута. Тогава Иван Коконов вкара в собствената си врата в опит да изпревари резервата на Лудогорец Игор Тиаго. Попадението обаче отново не бе зачетено, след като бе гледано от ВАР асистентите, като се прецени, че нападателят е бил в засада и е влияел на играта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови