Лудогорец си тръгна с празни ръце от Севиля

OFFNews 16 септември 2022 в 00:20 1965 0

Лудогорец

Снимка Getty Images

"Орлите" затрудниха максимално андалусийци

Шампионът Лудогорец допусна първо поражение в тазгодишното издание на турнира Лига Европа. В двубой от група "С" българският шампион загуби с 2:3 като гост срещу един от хитовете в испанското първенство Бетис.

Домакините от Андалусия започнаха по-активно в двубоя и Андрес Гуардадо отправи силен удар от дистанция след четвърт час игра, но Серджо Падт спаси вратата си от попадение.

Бетис поведе в резултата в 25-ата минута. Серхио Каналес отправи шут от разстояние, а Падт се намеси и боксира, но топката достигна до Хуан Миранда, който се опита да стреля, но намери Луис Енрике и той с глава отблизо вкара за 1:0.

Лудогорец направи сериозен пропуск в 29-ата минута, като кълбото попадна в Каули Оливейра, но ударът му беше отразен от чилийския страж Клаудио Браво.

Ветеранът и бивш испански национал Хоакин отбеляза изключително красив гол в 39-ата минута и Бетис удвои своята преднина в двубоя. Опитният нападател отправи техничен диагонален удар от границата на наказателното поле и вкара топката в левия ъгъл на вратата на българския шампион.

Лудогорец върна интригата в срещата в Севиля в първата минута на допълнителното време на първата част. Националът Кирил Десподов изненада Клаудио Браво от фаул, а топката премина голлинията, въпреки намесата на Браво.

Втората част започна с опасен шут на Серхио Каналес в 47-ата минута. Три минути след това Десподов подаде за Каули Оливейра, който центрира в наказателното поле на домакините, където Игор Тиаго стреля с глава, но в ръцете на Клаудио Браво.

в 52-ата минута Уилиан Жозе подаде към Хуан Миранда, който беше на отлична позиция в наказателното поле на Лудогорец, но стреля над напречната греда в аут.

Бърнард Текпетей получи жълт картон в 53-ата минута за нарушението, което извърши срещу Миранда.

В 59-ата минута Серхио Каналес шутира от дистанция, Серджо Падт не се намеси по най-добрия начин и топката мина между ръцете му и влезе във вратата за 3:1.

Лудогорец върна още един гол точно четвърт час преди изтичане на редовното време на двубоя. Защитата на домакините не изчисти добре след изпълнение на корнер и Рик Джонатан би от около 20 метра, пращайки кълбото в долния десен ъгъл зад Клаудио Браво.

В третата минута на допълнителното време Дани Гропер беше изведен от Каули Оливейра на голова позиция в наказателното поле, но ударът му мина покрай вратата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови