Лудогорец си тръгна доволен от Кърджали

OFFNews 13 февруари 2022 в 16:10 3454 0

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Отборът на Лудогорец победи с 4:0 Арда Кърджали като гост в отложен мач от четвъртия кръг на Първа лига и поведе с пет точки на ЦСКА на върха в класирането. "Червените" играят 19-ия си двубой от началото на сезона днес от 16:30 срещу отбора на Локомотив 1929 (София).

Лудогорец поведе още в седмата минута, когато Шакил Пинас центрира от лявото крило и Пиерос Сотириу засече топката с глава във вратата на домакините. Това бе 12-и гол за сезона за кипърския нападател и с него той изравни Жорди Кайседо на върха на класацията на реализаторите.

Каули Оливейра увеличи преднината на разградчаните с красив гол след топовен шут от дъгата на наказателното поле в 12-ата минута, а 11 по-късно Алекс Сантана вкара за 3:0 след пас на Кирил Десподов. Ново центриране на футболист номер 1 на България доведе и до четвърти гол в 39-ата минута, когато Мануел Шоу вкара с глава.

Лудогорец контролираше изцяло мача срещу Арда, но не стигна до повече голове през второто полувреме. Пиерос Сотириу вкара един в 56-ата минута на добавка, но той бе отменен заради засада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови