Лудогорец привлече проектонационал на Аржентина

OFFNews 12 февруари 2022 в 14:34 3371 0

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец привлече нападателя Матиас Тисера, който за последно игра в елитния аржентински Атлетико (Платенсе). Договорът стана факт, след като роденият на 6 септември 1996 година футболист прекрати официално отношенията си с Платенсе и премина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете.

Аржентинецът, който ще носи фланелката с номер 10, ще бъде представен пред медиите на пресконференция в понеделник (14 февруари) в 13.00 часа на стадион "Хювефарма Арена" и ще се включи активно в тренировъчния процес на отбора.

Матиас Тисера е проектонационал на Аржентина. Започва да играе футбол в школата на Нюелс Олд Бойс. През 2017 година Тисера стига до представителния тим на емблематичния клуб от Росарио, за който има мачове в Първа лига на Аржентина.

Впоследствие играе под наем в Килмес, Индепендиенте (Ривадавия) и Атлетико (Платенсе), който впоследствие го купува от Нюелс Олд Бойс. През миналия сезон Матиас Тисера изиграва 32 мача с Атлетико (Платенсе) в Първа лига на Аржентина, като отбелязва 14 гола. Това го превръща в един от голмайсторите в елита на първенството на латиноамериканската държава.

"С идването ми в Лудогорец сбъдвам една моя мечта да играя в Европа. Впечатлен съм от новия ми клуб, в който има страхотни футболисти", бе първият коментар на Матиас Тисера пред клубния сайт на Лудогорец.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови