Локомотив София тресна Левски

OFFNews 10 септември 2022 в 20:57 3405 0

левски

Снимка Официален сайт на Левски

Левски

Локомотив (София) се наложи с 3:2 над Левски в горещо столично дерби от 10-ия кръг на Първа лига. Юношата на Левски Илия Димитров, който влезе като смяна, наказа бившия си отбор с гол в 90-ата минута. Но пък две попадения наниза Красимир Милошев, докато за Левски се разписаха Георги Миланов и Патрик-Габриел Галчев.

До днес Левски имаше една загуба и само един допуснат гол, но този път нямаше и помен от стабилната им игра в защита. "Синият" тим търпи първо поражение след поредни победи и второ за сезона, като двата отбора са с по 15 точки. Сините обаче имат три мача по-малко от днешния си съперник.

Изненадващо домакините откриха резултата още в 8-ата минута, след като Красимир Милошев наказа грешка на вратаря на Левски Пламен Андреев. При центриране от ъглов удар Андреев излезе, но не прецени плонжа си и прати топката в краката на капитана на Локомотив 1929. Младият полузащитник стреля през куп от хора, топката направи рикошет и влезе във вратата за 1:0.

Но "сините" бързо възстановиха равенството, след като Георги Миланов вкара перфектно от свободен удар. Но нещастията за Левски продължиха и пет минути по-късно трябваше да извадят важния за схемата на треньора Станимир Стоилов Сонко Сундберг, който се контузи. Сундберг беше откаран с линейка в болница заради травмата, която получи в левия глезен. Мястото му зае Роналдо, който застана на десния фланг, а в защитата настъпиха размествания.

Точно преди да бъде извършена смяната Локомотив (София) се размина с чудесна възможност да удвои аванса си. Непохватна изява на Кордоба прати топката в Антонио Вутов, който продължи към Митков, но нападателят пропусна.

Филип Кръстев можеше да направи пълен обрат в 38-ата минута, но ударът му с глава след центриране на Ивелин Попов се отби в страничната греда. Вутов опита късмета си минути по-късно, но този път Андреев не се предаде.

Но домакините отново излязоха напред в резултата и пак след рикошет 8 минути след началото на второто полувреме. За втори път в мача герой за червено-черните стана Красимир Милошев, който внимаваше и открадна топката от Андриан Краев, който я пое непохватно от Роналдо. Изстрелът на Милошев от дистанция се отклони леко в крака на Ван дер Каап и влезе точно до дясната странична греда на Пламен Андреев.

Промените дадоха малък импулс на Левски и в 74-ата минута Патрик-Габриел Галчев изравни с много красив гол за 2:2. Той влезе от левия фланг навътре към центъра, дриблира около 10-12 метра и с десния крак впечатляващо изпрати топката по диагонала във вратата на Любенов – 2:2.

Но настойчивостта на Локомотив беше възнаградена в 90-ата минута. Гостите от стадион Георги Аспарухов така и не се ориентираха от дългите топки от задна позиция на локомотивци, като при една от тях Димо Бакалов овладя на лявото крило. Той подаде на влезлия на скорост Найденов, който подмина Роналдо и подаде на дузпата. Там Хосе Кордоба за втори път се оказа виновник, а Илия Димитров го изпревари и прати топката във вратата на Андреев.

Попадението беше гледано с ВАР почти две минути, като съмненията бяха за игра с ръка на Божидар Кацаров при овладяване на топката. Но Железов сам изгледа ситуацията на монитора и потвърди гола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика