Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Локомотив София нанесе първа загуба на Лудогорец

OFFNews 01 октомври 2022 в 16:30 932 0

лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

"Железничарите" шокираха шампионите

Локомотив (София) нанесе първа загуба на шампиона в българското футболно първенство Лудогорец (Разград), побеждавайки с 1:0. Карлос Франса отбеляза единственото попадение в средата на второто полувреме.

Срещата беше белязана с доста наказателни картони, два от които червени – по един за двата отбора. Локомотив беше лишен и от публиката си, тъй като изтърпява наказание.

Но младият старши треньор на тима Станислав Генчев показа, че си върши работата отлично, след като побеждава още един евроучастник. Преди това те се наложиха над Ботев (Пловдив), над Левски и завършиха наравно с ЦСКА-София. Така тимът събира 21 точки и се придвижи на 6-о място. Разградчани остават на върха с 23, макар и да претърпяха поражение.

Мачът започна доста странно. Атаките в двете посоки не предвещаваха никакви опасност, но в 14-ата минута бразилският защитник на гостите Неусиано Гусман-Сисиньо си извади червен картон. Най-напред удари с топката Франса, паднал на тревата, а след това го удари и с глава в главата.

Минути по-късно орлите" от Разград можеха да открият резултата, след като Игор Тиаго беше изведен на добра позиция от Десподов, но не успя да преодолее Любенов в рамката. В 29-ата минута пък домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Антон Недялков, но съдиите в стаята за видеоповторения (система ВАР) прецениха, че няма основание за намеса.

Гостите също имаха претенция за дузпа в 36-ата минута заради влизане в краката от Хаджием към Десподов, но съдията не реагира.

Началото на второто полувреме беше за гостите от Разград, като в 53-ата минута Кирил Десподов можеше да даде преднина на своите. Той излезе сам срещу Любенов, но се забави, реши да го финтира и топката му беше отнета.

Само четири минути по-късно отново гостите можеха да открият резултата след триходова комбинация между Игор Тиаго, Каули и Десподов. Камен Хаджиев обаче с прекрасен шпагат блокира удара на последния и предотврати проблеми за Локомотив.

Локомотив (София) излезе напред в резултата в 71-ата минута чрез много добре разиграна контраатака. Илия Димитров тръгна на спринт през центъра, двама бранители опитаха да го срещнат. Той пусна топката през тях, Франса надбяга Оливие Вердон и стреля. Вратарят Падт отрази първия удар, но Франса стигна първи до топката и с глава я добута във вратата.

Три минути преди края на редовното време и домакините останаха десет на терена, след като съдията Гинчев отстрани Антонио Вутов. Атакуващият полузащитник стъпи много грубо върху глезена на Педро Мачадо и заслужено беше отстранен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews