Локо София се разграничи от вандала в Хирошима

OFFNews 17 октомври 2018 в 11:49 5950 0

Ръководството на Локомотив (София) осъди остро вандалската проява на фен на клуба в Хирошима. Както е известно, в понеделник "Мемориалът на мира" в поразения с атомна бомба в края на Втората световна война японския град осъмна с графит "Локо София".

"Ръководството на "ФК Локомотив София 1929 АД" остро осъжда вандалската проява с надписа "Локо София" върху Мемориала на мира в Хирошима.

Подобни прояви на запалянковски страсти върху паметник на културата са крайно грозни и не хармонират с нашите разбирания за фенско поведение", пишат от ръководството на клуба в декларация, разпространена от БТА.

"С възмущение посрещнахме новината за хулиганската проява срещу Паметника на мира в Хирошима. Намираме за възмутително и крайно неуместно изразяването на футболни пристрастия върху този световен паметник на културата на ЮНЕСКО в памет на жертвите на ядрените бомбардировки.

Категорично осъждаме посегателството и поднасяме извинения на приятелска Япония" - коментираха пък във вторник вечерта от българското външно министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови