Левски загря за Локо с убедителен успех

OFFNews 04 април 2023 в 16:57 1086 0

Станимир Стоилов

Снимка Официален сайт на Левски

Треньорът на Левски пусна различен състав от предния ден

Левски победи Витоша (Бистрица) с 4:0 в поредната си контрола, играта на терен №2 на комплекс "Георги Аспарухов".

Попаденията за "сините" бяха дело на Рикардиньо от дузпа, Уелтън и Ивелин Попов, а Слави Паскалев от гостите си отбеляза автогол.

Станимир Стоилов пусна различен състав от контролата с Марица (Пловдив) вчера, като единствено Патрик-Габриел Галчев и Асен Чандъров пак започнаха като титуляри. Това бе трета контрола за Левски в последните пет дни, като преди това тимът победи Ботев (Враца) с 2:0, а вчера отстъпи пред Марица с 1:2.

В десетата минута Роналдо стреля от наказателното поле, като топката се отби от левия стълб на вратата на гостите и се върна на терена, а Рикардиньо направи добавка, но от малък ъгъл стреля в аут.

В 21-вата минута Ивелин Попов стреля от пряк свободен удар пред наказателното поле, но изкара топката над вратата.

Малко по-късно Уелтън не успя да уцели добре топката от удобна позиция.

В 26-ата минута Рикардиньо стреля от границата на наказателното поле, топката мина през ръцете на вратаря Калоян Петков, но се отби в десния стълб.

Малко след половин час игра и Уелтън стреля след пас на Попов, а топката пак мина на сантиметри от външната страна на левия стълб.

В 35-ата минута Витоша нанесе първия си удар, като Стивън Славков стреля, а Николай Михайлов спаси. Веднага след това Калоян Петков спаси шут на Уелтън и удар с глава на бразилеца.

В последната минута на първата част Удар на Ивелин Попов бе спрян с ръка от защитник, а Рикардиньо вкара от отсъдената дузпа, като стреля в средата на вратата.

В 52-рата минута Галчев пусна пас на празна врата, но Рикардиньо се забави малко и не успя да засече топката в мрежата, въпреки шпагата си.

В 66-ата минута Уелтън направи резултата 2:0. Той прехвърли вратаря на гостите Борис Груев, а след това с глава вкара топката във вратата.

В 73-ата минута Слави Паскалев си вкара автогол след остро центриране на Роналдо, който бе изведен отдясно от Попов.

В 76-ата минута Рикардиньо се пребори за топката и я чукна пред вратата, като Ивелин Попов я догони и вкара за 4:0.

Веднага след това почти целият състав на Левски бе заменен и на терена влязоха осем момчета от "синята" академия.

Левски посреща Локомотив (София) в събота от 20:00 часа в мач от 25-ия кръг на efbet Лигата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови