Експериментален Левски загуби от Марица

OFFNews 03 април 2023 в 16:41 1037 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Сините излязоха с много променен състав

Втородивизионният Марица (Пловдив) победи столичния Левски с 2:1 в контролна среща, играна на помощното игрище на стадион "Георги Аспарухов".

И трите гола паднаха през второто полувреме - Соломон Моузес и Олджай Алиев бяха точни за маричани, а за "сините" се разписа Марин Петков.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов направи някои експерименти в състава, като пусна на терена като титуляри юношите Александър Божилов, Антоан Стоянов, Дейвид Михалев и Борислав Рупанов. От първата минута започна и последното попълнение на "сините" Джавад Ел Джемили. Стоянов игра като вътрешен халф, Михалев игра отдясно, а Божилов зад нападателя Рупанов.

Именно Ел Джемили падна в наказателното поле на Марица в 15-ата минута, но съдията Мартин Марков не посочи дузпа, а извади жълт картон на крилото за симулация.

Две минути по-късно Ел Джемили направи двойно подаване с Божилов и стреля отдясно от малък ъгъл, но вратарят Петър Начев изби топката в корнер.

В 23-ата минута Михалев проби отдясно и попаде по земя към Стоянов, който стреля от движение, а топката се отби в левия стълб на вратата.

В 30-ата минута активният Михалев отново центрира отдясно, а Божилов стреля с глава, като топката мина близо до десния стълб.

В 38-ата минута Станислав Маламов от пловдивчани нанесе силен удар над вратата на Пламен Андреев.

През втората част Станимир Стоилов пусна в игра още осем юноши от школата на клуба, а действията и на двата отбора бяха затруднени от пороен дъжд.

В 63-а минута гостите от Марица поведоха с гол на Соломон Моузес, който получи подаване от ляво в наказателното поле и с мощен шут в близкия ъгъл изненада влезлия като резерва вратар Иван Андонов.

Пет минути по-късно Левски изравни. След изпълнение на корнер и два последователни удара, които бяха парирани, Марин Петков довкара топката на празна врата за 1:1.

15-ина минути преди края Марин Петков за втори път вкара в мрежата на Марица, но попадението бе отменено, тъй като при центрирането топката бе напуснала терена.

Марица стигна до успеха с попадение в 86-а минута. Олджай Илиев бе изведен сам срещу вратаря и технично копна топката покрай него за крайното 2:1.

Утре Левски ще изиграе последната си контрола в паузата на първенството, като съперник ще бъде Витоша Бистрица. Срещата е отново на "Герена" и в нея ще играят футболистите, които не взеха участие в днешната контрола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!