Левски удържа Лудогорец с 10 души (снимки)

OFFNews 06 септември 2017 в 21:49 2356 0

Снимка Сергей Антонов

Отборът на Левски удържа 0:0 у дома срещу шампиона Лудогорец с човек по-малко пред препълнените трибуни на "Георги Аспарухов" в отложен мач от първия кръг на елитната ни група.

"Сините" останаха с човек по-малко в 36-ата минута, когато вратарят Божидар Митрев беше изгонен за игра с ръка извън наказателното поле. В последните десет минути реферът изгони и Сисиньо от гостите, но Левски не успя да се възползва и да стигне до победата.

Малко преди изгонването на Митрев Натанаел удари брутално Антонио Вутов в наказателното поле с ръка по лицето и получи жълт картон, но съдията Николай Попов не отсъди дузпа.  Това провокира гнева на публиката, а част от феновете си изкараха яда на съдийски наблюдател.

Преди началото на мача пък феновете на Левски засвидетелстваха уважението си към слагащия край на професионалната си кариера Боян Йоргачевич.

През първото полувреме играта се водеше на високи обороти, като отборите пропуснаха по два добри шанса да открият резултата.

След половин час игра Натанаел удари с ръка Антонио Вутов по лицето, но получи само жълт картон. 5 минути по-късно пък Божидар Митрев беше изгонен директно от съдията Никола Попов за игра с ръка извън наказателното поле.

През втората част гостите не се възползваха от численото си превъзходство, макар и да притиснаха "сините" в тяхното наказателно поле.

Домакините можеха да изненадат съперника си 20-ина минути преди края, но шут на Обертан от средна дистанция беше спасен от Ренан дос Сантос.

Девет минути преди последния съдииски сигнал броят на играчите на двата тима на терена беше изравнен, като при поредното меле на игрището Сисиньо получи червен картон.

Равенството завърза още битката на върха в първенството, като големият победител тази вечер беше ЦСКА-София, който остана на върха с 16 точки. Тимът от Разград остана втори с 15 точки, докато Левски вече са трети с 14 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки