Левски основава свой отбор в електронните спортове

OFFNews 02 април 2020 в 13:46 1149 0

ПФК Левски основава свой футболен отбор в електронните спортове, съобщиха от клуба.

На 11 април "сините" съвместно с ESL - една от най-големите esports компании в света, стартира първия по рода си турнир в България, който ще определи най-добрите играчи сред феновете на Левски на играта FIFA20. Двамата победители в турнира ще станат официално част от отбора на футболния клуб по електронни спортове.

Така Левски се превръща в първия български футболен и професионален спортен клуб, който официално стъпва на територията на електронните спортове и гейминга.

От "Герена" изтъкнаха, че стартът на проекта е провокиран от желанието за нови варианти за комуникация и колаборация с най-ценния капитал на клуба - публиката, както на терена, така и извън него.

"Във времена, в които не можем да бъдем заедно в нашия дом - стадион "Георги Аспарухов", можем да продължим да печелим мачове и извън футболния терен", се казва в съобщението на клуба. Турнирът, който стартира на 11 април и вече е с отворено записване на esl.gg/levskisofia-goes-esports, ще се проведе в три кръга - две отворени онлайн квалификации (11-12 април) с максимален брой от 256 участници за всяка квалификация и финал, който ще бъде излъчен на живо.

В рамките на онлайн квалификациите ще бъдат излъчени най-добрите 8 играчи, които ще продължат към финалите на турнира на 18 април. Победителите в надпреварата ще имат честта да защитават цветовете на любимия клуб в битки с грандовете на европейския и световен футбол!

В комбинация с това те ще спечелят и карти за VIP-ложата на стадион "Георги Аспарухов", както и възможността да обсъждат и прилагат своите стратегии с играещия FIFA треньор Симеон Славчев", пишат от Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови