Германия триумфира с Купата на конфедерациите

OFFNews 02 юли 2017 в 22:54 3591 0

Германия е новият шампион в Купата на конфедерациите. Пред препълнените трибуни на новия стадион в Санкт Петербург, възпитаниците на селекционера Йоги Льов победиха Чили с 1:0 на финала и успяха да спечелят за първи път в историята си ценното отличие.

Подобно на двубоя в груповата фаза, южноамериканците отново започнаха много агресивно и с дълбока преса, която видимо затрудняваше футболистите на специалиста.

Алексис Санчес и Видал отправиха неточни изстрели от далечно разстояние, а германците не успяваха да изнесат топката и се принуждаваха да я изритват напред.

Противно на логиката, Германия поведе в резултата, след като Ларс Щиндл остана сам на празна врата и просто чукна топката, за да изведе своя отбор напред с 1:0.

В началото на втората част германците се стремяха да действат търпеливо и да дебнат за нови грешки на чилийските футболисти, а такива не липсваха.

Към средата на второто полувреме се стигна до блъскане и остри реплики между съотборниците в Байерн Мюнхен Джошуа Кимих и Артуро Видал, но съдията Милорад Мажич ги укроти с жълти картони.

В последните минути на срещата натискът на Чили стана доста сериозен и Артуро Видал пропусна да изравни от чиста позиция. Южноамериканците имаха и неоснователни претенции за дузпа след падане на Алексис, но Мажич така и не посочи бялата точка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови