Емил Гъргоров: Тепърва ще се виждат резултатите от работата на Стойчо Младенов

OFFNews 30 септември 2021 в 14:44 1614 0

Емил Гъргоров е емблематичен футболист за ЦСКА. Шампион е с червените 3 пъти (2003, 2005, 2008), още 2 пъти с Лудогорец (2011, 2013), има още 3 купи на България. Въпреки своите 40 години, Гъргоров все още играе за Витоша Бистрица, където помага и на треньорите с подрастващите момчета.

Ето какво каза Емил Гъргоров пред Букмейкър Рейтинги за мачовете на ЦСКА и Лудогорец в евротурнирите днес:

-Емо, какво очакваш от двубоя на ЦСКА срещу Будьо/Глимт?
-Надявам се ЦСКА да победи. Честно да си призная, както и повечето хора, не съм гледал норвежкия отбор. Не знам нищо за него. Вероятно са здрави физически, макар че в последните години футболът доста се промени. Всеки взима бразилци или други играчи и ти очакваш едно, а наглед конкретният отбор играе съвсем друг вид футбол. Хубавото е, че ще има много фенове на ЦСКА на стадиона, ще има настроение след победата в дербито с Левски, което може да помогне на отбора.

-Преди години ти беше в състава и победихте Викинг с треньор Рой Ходжсън с 2:0 на „Българска армия“. След повече от 15 години ЦСКА отново играе срещу противник от Норвегия в Европа. Може ли да се прави някакво сравнение?
-Почти изключено. Минаха повече от 15 години. Отборите много се промениха. Виждате футболът в скандинавските страни колко напредна. Тогава, ако сме считали Викинг за аутсайдер, когото победихме, сега няма слаби отбори. И това въобще не е клише. Вижте, че всички работят, всички се стремят да се развиват. Идват, играят здраво и си заминават. Трябва да разберем, че отмина онова време, в което можем да неглижираме някой съперник.

-Може ли ЦСКА да излезе от групата в Лига на конференциите?
-За тази цел трябва да се спечелят точки. И още тази вечер да се стартира с това, защото в противен случай ще бъде трудно. Разбира се, че имат шанс, но трябват победи.

-Оценката ти за изминалото дерби с Левски?
-Победи по-опитният и по-добрият тактически отбор. ЦСКА спечели двубоя, който обаче не блестеше със страхотна игра и от двата отбора или пък много положения. Просто настоящите футболисти на ЦСКА са по-добри от тези на Левски, които пък опитват да разчитат на повече млади момчета и българи.

-Стойчо Младенов записа поредна победа срещу Левски. Какво очакваш от него на „Армията“ в по-дългосрочен план?
-Самият факт, че стабилизира отбора, вкара го в групите на този турнир, в който участва, говори за положителни резултати. Но тепърва ще се виждат резултатите му, защото трябва и време. Надявам се да има още по-големи успехи.

-И съответно в Левски се завърна Станимир Стоилов. Ще успее ли да помогне не само на отбора, а на целия клуб да си стъпи на крака?
-Ако говорим за време в ЦСКА, на Герена ще им трябва още повече. Със сигурност се забелязва промяна поне в играта на Левски в последните мачове, откакто Мъри стана треньор. Но те имат и млади футболисти, на които ще е нужно време, за да се търсят резултати.

-Ако ЦСКА е най-близкият конкурент на Лудогорец, възможно ли е ЦСКА да прекъсне шампионската серия на клуба от Разград?
-Сезонът е много дълъг, ще се види кой ще сбърка по-малко. Видяхте, че Лудогорец загуби от Славия, но първенството е още в много ранен етап. Отборът винаги е излизал от тези дупки, в които е изпадал. Предимството на Лудогорец е, че те разполагат с неограничени средства и привличат наистина добри чужденци. И преди, и сега това продължава. Може да са имали грешки в трансферите, но са били доста малко. И когато имаш средства и добра организация, постигаш и резултати.

-Лудогорец посреща Цървена Звезда в Разград. Твоето мнение за двубоя?
-На първи прочит ми изглежда равностоен мач, защото Цървена Звезда е от нивото на Лудогорец. Но ще бъде труден двубой. Пожелавам им успех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!