Божинов се предложи за лидер на националния отбор

OFFNews Последна промяна на 22 ноември 2019 в 14:44 2843 0

Единственият действащ български футболист, играл на голямо първенство - Валери Божинов, прогнозира завръщане на отказалия се от националния отбор Ивелин Попов за баражите за класиране на Евро 2020.

Нападателят, който беше част от тима ни на Евро 2004 в Португалия, смята, че Попето ще размисли или ще бъде убеден да помогне на тима ни в мачовете през март. "Лъвовете" извадиха огромен късмет на тегления днес жребий в Нион - домакинство на Унгария и след това евентуален сблъсък с победителя измежду Исландия и Румъния.

"Не мога да си представя, че Ивелин ще си тръгне по този начин. Аз съм почти сигурен, направо съм сигурен, че той няма да остави националния отбор. Некоректно би било, нереално ми се струва.

Той трябва да се върне и да изиграе тези два мача и да помогне да се класираме на европейското първенство. Имаме нужда от публиката и от това всички да се обединят около подкрепата за националния отбор. Хората трябва да бъдат 12-ия ни играч.

Не мога да кажа кой трябва да носи капитанската лента (ако Ивелин Попов не се завърне), но капитанът трябва да има лидерски качества, да може да разговаря с всеки, да окуражава всеки, да поведе момчетата.

Аз бих бил такъв лидер, но не съм аз човекът, който определя тези неща - има си треньори, играчи", коментира Божинов пред Спортал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X