Бойко от Брюксел: БФС да си държи Боби още 100 години

OFFNews Последна промяна на 17 октомври 2019 в 17:58 1889 0

Премиерът на България Бойко Борисов направи нов коментар за поисканата от него оставка на президента на БФС Борислав Михайлов.

Босът на централата я депозира във вторник. В петък предстои Изпълком, на който трябва да бъде гласувана.

"БФС може да си държи за президент Борислав Михайлов още 100 години, но правителството няма да работи с него. Ние взехме адекватно решение: правителството не иска вече да има нищо общо с този футболен съюз. Полицията си арестува тези, които са провокаторите, прилага си закона, повдигат им се обвинения.

Оттам нататък спортно-техническите качества си има кой да ги обсъжда. Като гледам дебатите по телевизията в който и град да е, там искат стадион. И на кого да го дадеш този стадион, когато го построиш? Това казах - от нашето правителство толкова. Ако се променят, тогава можем пак да разговаряме.

Колко пъти говорехме за детско-юношески спорт, за това с какво можем да помогнем? Ако искат да му взимат оставката, ако искат - да не му я взимат. Но с него ние няма да работим. Ако искат да си го държат още 100 години. Той е там много много преди аз да съм премиер", заяви Борисов пред медиите в Брюксел.

Премиерът говори и по темата с расисткия скандал от европейската квалификация срещу Англия и отношението на английските медии.

"Поговорете с английските медии защо така си позволиха да ни нападнат. Колко расистки кампании имаха те? Вие сте красиви, може да ги накарате да си признаят".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови