БФС призова феновете на Левски към спокойствие

OFFNews 02 юни 2017 в 18:29 2804 0

Ръководството на БФС излезе с призив към феновете на Левски да не предизвикват повече напрежение около предстоящия бараж за място в Лига Европа между отбора от "Герена" и Верея. "Сините" привърженици са недоволни, че любимците им ще играят бараж. Ръководството на клуба също наля масло в огъня, като обвини БФС, че не допуска Левски директно до участие на мястото на ЦСКА-София.

Ето и текста на позицията на Футболния съюз: 

"Уважаеми привърженици на футбола,

Във връзка с упорито и съзнателно нагнетеното напрежение около изиграването на последния мач за сезон 2016/2017 Българският футболен съюз би искал да призове спортната общественост да не позволява по-нататъшно ескалиране на ситуацията до прояви на насилие.

Такива призиви се появиха в някои медии, откровено подстрекаващи към неспазване на спортните правила и спортните резултати с идеята да се облагодетелстват определени отбори.

Категорично заявяваме, че ще продължим да спазваме собствените си нормативни документи и правилници, въпреки призивите те да бъдат погазени.

Скъпи фенове, не се подвеждайте по превратни тълкувания на закони и правилници – истината е една и тя се изковава на футболния терен. Обичайте любимия си отбор и го подкрепяйте винаги, но приемайте единствената справедлива присъда, а именно тази на спортния резултат и класирането!

Успех на всички отбори в предстоящите баражи, както и на участниците ни в европейските клубни турнири! От ръководството", написаха в официалния си сайт от БФС. 

От спортно-техническата комисия към БФС също отговориха на Левски, като обясниха, че решението е изцяло съобразено с правилата.

"Бихме желали, също така, да Ви напомним, че до този момент Българският футболен съюз не е обявил официално ФК “Дунав” за участник от името на България в турнира на УЕФА “Лига Европа”. Това не може да се случи преди да приключи процедурата по обжалване на ПФК “ЦСКА-София” АД пред Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА от 29.05.2017 г. за недопускане на клуба в европейските клубни турнири", написаха от СТК.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!