ЕС ще приема до 250 000 бежанци на година, гонят 100 000 мигранти

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2016 в 17:50 4882 3

Европейският съюз да приема до 250 000 бежанци на година. Това гласи нов план за справяне с кризата с мигрантите. 

Планът е изготвен от седем страни членки на ЕС, сред които и Германия.

Според новия план държавите членки се ангажират да приемат до 250 000 бежанци на година, а Турция ще приема останалите.

850 000 души са пристигнали от Турция на гръцките острови в Егейско море през миналата година. Други 46 000 бежанци са пристигнали в Гърция само от началото на годината.

Над 2000 мигранти се удавиха в Егейско море от началото на 2015 г. до момента. 24 мигранти се удавиха вчера край гръцкия остров Самос в опит да стигнат от Турция до ЕС.

Очаква се планът да започне да действа през пролетта, когато се очаква следващата голяма вълна от бежанци.

Швеция обяви в четвъртък, че смята да експулсира до 80 000 кандидати за убежище, които са пристигнали в страната през миналата година и молбите им са били отхвърлени.

В същото време Финландия обяви, че също ще експулсира около две трети от пристигналите през миналата година бежанци.

ЕС обвини Гърция за това, че не спазва достатъчно добре задълженията си да пази границата на Шенген от мигрантите. Беше оповестено и предложение, според което Гърция да затвори границите си за бежанци, а в замяна да бъде опростена голяма част от дълга ѝ. 

ЕК даде на Гърция срок от три месеца да започне да опазва по-добре границите си и да регистрира мигрантите, като в противен случай тя може да стане обект на гранични проверки на други страни членки на ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.01 2016 в 11:46

Европейската общност умирала,Шенген бил мъртав и други глупости ежеминутно се въртят по сайтове и форуми.Бих казал глупости на търкалета.Който не познава германците може да си съчинява каквото иска.ГЕРМАНИЯ СЕ ПОДГОТВЯ ЗА ВТОРИ ВИРТШАФТВУНДЕР.Първи беше през 50-60 когато поискаха няколко милиона турци.Страна в която не бе останал камък върху камък стана велика икономическа сила.Сега и трябват пак роби.Всичко с педантична германска точност е сметнато.Всеки концерн има огромна нужда от квалифицирани работници.Така както в концлагерите за газовата камера те сортираха хората с бастуни.Отделяха тези който ще живеят и тези за крематориума.Така и сега от милионите бежанци ще се отдели вършещото работа а неставащото за нищо аут от там където са дошли.Без церемонии и съчуствие.Германците не ги мислете. Ситуацията не е неспасяема като ни се представя.Германския бизнес си е направил педантично сметките.Това че ще изхвъли лумпените,мързеливите и не ставащите за нишо ще го видим близките месеци.

29.01 2016 в 23:01

250 хил да влязат? МНОГО СА!
100 хил да изгонят МАЛКО СА!
Дори и да разменим 2те цифри, пак няма да е добре.
Ей, бавно идва акъл и ще се пати яко!

29.01 2016 в 18:16

Докато умните се наумуват, лудите ще се налудуват!

Няма как 7 държави да решават за всички.Меркел да си ги прибира, ние тук не ги щем.
С документи, дипломи и без религиозни атрибути, майки с малки деца -да, но примати избягали от Родината си-не!