Швеция гони 80 000 мигранти

OFFNews Последна промяна на 28 януари 2016 в 08:25 9472 12

Снимка Tt News Agency/Reuters

Мигранти спят пред шведската миграционна агенция в Малмьо

Швеция планира да експулсира до 80 000 кандидати за убежище, които са пристигнали в страната през 2015 г. и чиито молби са били отхвърлени, обяви министърът на вътрешните работи Андерс Игеман.

"Говорим за около 60 000 души, но броят им може да нарасне до 80 000", каза министърът пред шеведска медия.

Правителството е поискало полицията и властите, отговорни за мигрантите, да организират експулсирането им.

Игеман уточни, че обикновено извеждането от страната се извършва с граждански полети, но може да се организират и специални чартърни полети.

Мерките бяха анонсирани в момента, в който Европа се бори да се справи с кризата заради навлизането на десетки хиляди бежанци, основно от Сирия, Ирак и Афганистан, основно през гръцките брегове.

По данни на ООН повече от 46 000 души са пристигнали в Гърция през настоящата година, а повече от 170 души са загинали, предприемайки рисковото пътуване.

В Швеция живеят 9.8 милиона души. Тя е една от най-желаните дестинации за бежанците и е сред страните, приели най-много бежанци спрямо населението си. През 2015 г. Швеция е приела 160 000 кандидати за убежище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.01 2016 в 15:55

Как щели да ги изгонят!?
Вземай пуканките и гледай. Както са си кротки шведите, ще го направят.
После: битият - бит, "бежанецът" - "бежанец".

28.01 2016 в 14:44

jordani vsashtnost iskah da ti like-na (haresam) posting o natisnah greshno, sorry

28.01 2016 в 14:38

Шведите може да са свикнали на имигранти, ама както върви работата, май имигрантите ще свикнат на шведи.

Шведите са по-малко и от гърците, та половин милион паплач има друга тежест, сравнено при немците, които са над 80 милиона.

Нека някой да обясни за какво са им на западняците тези? За черноработници ли? В тези сфери с пълна сила настъпва автоматизацията и нуждата от неквалифицирана работна ръка в производството и в услугите ще е все по-малка. Да им пекат дюнерите ли? Истината е съвсем друга - да се наруши природният баланс в съотношението между паразитите и приемниците, при което следва измиране и за двата вида, пък за после има други планове.

28.01 2016 в 13:51

Шведите са свикнали на имигранти.
В Швеция има стабилна арабска диаспора от 1985 още.
Швеция е на 3-то място в света по брой изнасилвания, след ЮАР и Ботсвана по официалната статистика. При това с тенденция за повишаване - 2014 са с 11% повече спрямо 2013.

28.01 2016 в 12:16

Боряна, на въпроса ти как ще стане практически, отговорът е - никак. Пусни веднъж вълка в кошарата, при това доброволно, а не просто от нехайство, пък после търси методи как да го изгониш с добро.

Понеже е ясно, че няма как да върнат такава нехомегенна сган по родните им места и тези приказцки тук са кьорфишеци, единственият реален ход е да ги разсеялт из ЕС, т.е. основно из безгръбначни територии като нашата, за да замажат положението. Онези добре знаят тук какво е и няма да искат да стоят, а ще драпат обратно, та лицемерите от ЕС съвсем ще ни изолират като буферна зона.

Напълно е ясно, че тези боклуци от ЕС имат повече ползи да сме им под ръка в "съюза", за да ни ползват за изтривалка, под която да замитат своите си проблеми.

Така че изобщо не ги жаля ни шведите, ни германците, а само съжалявам, че България отдавна не съществува като държава, а сме една територия, оставена в резерв за баш такива кризи.

Бе, тоя Брейвик добре започна, ама то и в Норвегия не е Швеция.

28.01 2016 в 11:55

винаги се питам в такива случаи как практически ще стане.- Ще ги натоварят на влакове или на самолети или на кораби? Та те са опасни- ще разбият влака, ще убият машиниста и капитана на кораба, ще ги превземат и пак ще се върнат. ще ги притиснат икономически- ами това е също толкова опасно. Обяснете как практически 60 000 се връщат от Швеция в Африка и Азия????? Има само едни начин- СПРИ ГИ ПРЕДИ ДА ДОБЛИЖАТ ГРАНИЦИТЕ.

28.01 2016 в 11:38

Тия изпушили скандинавци с палиативните мерки, как точно си го представят това логистично? Тези не е ясно откъде са, нямат никакви документи и никакви доказателства чии граждани са.

Нали онова чучело Меркел ги приемаше като стадо бизони и раздаваше тескерета на честна дума, като онези сами си заявяваха имената, датите на раждане и националностите, та сега тези "15 годинши деца" в детските лагери, дето безчинстват, реално са на по 24 години.

На какво основание, примерно Еритрея ще приеме един самолет паплач от Швеция? Щото шведите след задълбочено проучване установили, че конкретната сган е от там ли? Ми, те по същата логика могат да "установят", че са българи и да ни ги "върнат" на нас. И май точно за това става дума - ще ги разселват из входните държави в ЕС, т.е. при нас.

Веднъж като са допуснали лесно преминаване на границата, вече е късно. Щото сега примерно мароканските власти, които не са нещастници като европейските си колеги, като кацне самолетът с пратката, да приемат само тези с валидни марокански паспорти, а останалите да си ги оставят шведите да се чудят какво да ги правят, щом така лековато забъркаха такава каша. Тези мигранти и "сирийски бежанци" в Европа са от поне 30 националности и поне 100 етноса - от Пакистан и Бангладеш та до Сиере Леоне.

28.01 2016 в 11:12

@psn:
Ти на т'ва "хора" ли му викаш? Ако са ми пред вратата, ти гарантирам, че ще започна най-голямото производсвто на сапун и животинска храна...

28.01 2016 в 10:39

Моля, OFF, оправете си заглавите. Швеция не "гони" хората. Те просто нямат място там и тя им съдейства да напуснат територията й. При все че не получили убежище или пък не са граждани на ЕС (които имат право на свободно придвижване в границите на ЕС) ти просто нямат работа в Швеция.