Румяна Нейкова: Дразнех се на определението 'Последната олимпийска шампионка'!

OFFNews 17 декември 2021 в 16:40 6631 0

Снимка Getty Images

Легендарната гребкиня Румяна Нейкова много се е дразнела от определението „Последната олимпийска шампионка“. То вървеше редом с нейното име през последните 13 години, но в Токио 2020 беше сложен край на употребата му.

"До Игрите в Лондон беше добре. След това си казах – не успяха нашите момичета и момчета, надявам се на следващата да направят нещо. След Рио много ме дразнеше, когато казваха, че съм последната олимпийска шампионка – разказа в интервю за youtube канала „Спортната джунгла“ Руми Нейкова.

- Задавах си въпроса какво се случва с българския спорт? Имаме млади талантливи състезатели и славно минало. Правих си равносметка какво трябва да се промени. Как да се мотивират спортистите? Когато няма успех на големи първенства, срещу тях се изливаха ужасни неща, които нашите състезатели не заслужаваха.“

Какво бъдеще очаква нейния син Емил в гребането, как се отнася държавата към параолимпийците и инвалидите и кой според нея трябва да бъде Спортист №1 на България, вижте в интервюто за youtube канала „Спортната джунгла“:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови