Гроздева и Донков поставиха европейски рекорд в стрелбата в Минск

OFFNews Последна промяна на 22 юни 2019 в 13:28 3716 0

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева и Самуил Донков поставиха европейски рекорд в дисциплината микс 10 м въздушен пистолет.

Те постигнаха резултат 581 точки от квалификациите на Европейските игри в Минск. След това в полуфиналите двамата се наредиха на седмо място в крайното класиране.

Междувременно полският град Краков бе единодушно избран за домакин на третото издание на Европейските игри 2023.

Това стана по време на Асамблеята на Асоциацията на европейските национални олимпийски комитети в Минск, в която участваха председателят на БОК Стефка Костадинова и генералният секретар Белчо Горанов.

Стефка Костадинова пък ще бъде утре сред групата ВИП гости, които ще бъдат трансферирани с чартър от Минск до Лозана. Президентите на националните олимпийски комитети от Европа ще бъдат специални гости и ще се присъединят към останалите олимпийски шефове при откриването на новата щаб квартира на МОК.

Костадинова ще бъде част от тържествената церемония, на която президентът Томас Бах ще пререже лентата и ще разведе гостите из новите помещения.

Събитието е насрочено точно в Олимпийския ден – 23 юни и ще отбележи 125-ата годишнина от основаването на Международния олимпийски комитет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови