Екстремни спортове и музика в програмата на предстоящия Outdoor and White Water Fest

Спортни активности, състезания, игри и курсове очакват посетителите в Кресненското дефиле

OFFNews 20 март 2018 в 20:12 18659 0

Едни от най-актуалните алтернативни спортове влизат в програмата на предстоящия Outdoor & White Water Fest, който ще се проведе на 31 март и 1 април в Център за приключения и рафтинг "Адвенчър нет".

Това е второ издание на събитието, откриващо рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле. Фестивалът не само ще събере една сплотена общност на практикуващи разнообразни активности сред природата, но и ще предложи свежи възможности за отдих и забавления в специално обособен палатков лагер и музикална сцена.

Той ще обедини най-изявените представители на рафтинг и каяк общността, между които клубовете Adventure Net, Reflip, Раец, Атом, Nomad Team, Mashini Holidays, Tudurini Bros, Воден хоризонт. Всички те ще представят своята дейност и ще се включат в наситени с адреналин игри и състезания в бързи води, които се провеждат традиционно за откриването на сезона от опитните инструктори по Струма.

Приятната новина е, че част от игрите са създадени специално за напълно начинаещи, нетърпеливи да приемат предизвикателството на бързеите в буйната пълноводна река. За новобранците ще има игра с атрактивни награди за запазване на баланса от клуб Reflip, а желаещите да се посветят в изкуството на каяците ще могат да се включат в еднодневен курс с инструкторите на Mashini Holidays Industry и Tudurini Bros.

Празнична демонстрационна регата пък символично ще понесе по течението на Струма всички, осмелили се да скочат в лодките – посетители, журналисти, специални гости, инструктори и т.н.


Вече тече и записването за рафтинг спускания с инструкторите на Адвенчър нет на специална цена с 30% отстъпка. Така преживяването по време на Outdoor & White Water Fest вместо редовните 50 лева, ще струва 35. Запишете се на следния линк.

Нова перспектива към смайващия релеф на Кресненското дефиле ще предложат от клуб по парапланеризъм SkyCamp, чиито опитни тандемни пилоти ще издигнат високо във въздуха своите пасажери, за да им разкрият невиждани гледки над величествения Пирин и отвъд границите на страната, към планините, морето и езерата на Гърция и Македония. Ваучери за тандемни полети по време на фестивала могат да бъдат заявени тук: https://goo.gl/B68g1z


В изключително атрактивен велопоход ще могат да се впуснат почитателите на планинското колоездене. Маршрутът, подготвен от гидовете на Nomad Team специално за дните на фестивала, е по маршрут с. Влахи – Ощава – с. Стара Кресна. Трасето, преминаващо през едни от най-вълнуващите и наситени с културни и природни забележителности места в региона, е със средна трудност. За записвания: 0884503530, 02/944 6765 и [email protected].


За най-малките ще има състезание по катерене на стената в кемпа. Надпревара по слаклайн ще се проведе в непосредствена близост до стената за катерене, сред шарената сянка на иглолистните дървета, палатките и цветната хамачена градина на Айляк хамак.

„Жаден и гладен никой няма да остане,“ обещават организаторите.

За най-вкусната и здравословна храна ще се погрижи мобилният бус с домашно приготвени вкусотии Mangia Van, бирата ще е от най-планинарския бранд „Витошко лале“, а пък с по-твърди напитки и старопланински коктейли ще ни изненадват миксолозите от Винпром Троян.

Никак не е маловажен и фактът, че целодневната музикална програма в кемпа ще поддържа градуса на настроението с DJ Vankata The Turntablist и айляците от Faces Band, чийто репертоар ще задоволи и най-претенциозния слушател с разнообразие от стилове.

Специални гости на събитието ще бъдат алпинистът Боян Петров, както и представителни лица на общините Кресна и Симитли, които ще се представят с местно производство и фолклорни състави.

Пълната програма по дни и часове, както и възможности за организиран транспорт и настаняване ще бъдат обявени съвсем скоро!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови