Наим Сюлейманоглу излезе от комата

OFFNews Последна промяна на 26 септември 2017 в 13:12 1995 0

Добри новини за състоянието на Наим Сюлейманоглу разпространиха турските медии.

"В момента можем да съобщим добри новини. Наим вече не е в кома. Има подобрение. Тази сутрин той говори с нас, отговаря на въпросите ни. Не получава някаква изкуствена респираторна или сърдечна помощ“, разкри Мехмет Емин Гюнеш – главният лекар на болницата, цитиран от marica.bg.

Джобният Херкулес е в интензивното отделение на болница в Истанбул заради чернодробна недостатъчност, в резултат на което изпадна в кома, и се нуждае от спешна трансплантация.

„Сюлейманоглу беше приет в болница първо преди 15-20 дни, а след това преди два дни. Оплакванията са от хронични чернодробни проблеми. От вчера е в интензивното отделение, вече не е в кома“, разкри Мехмет Емин Гюнеш – главният лекар на болницата.

„Продължаваме да следим нивата на чернодробните ензими. Ако състоянието на пациента е добро, ще продължим с лечението. Вчера беше мното тежко, но днес е по-добре. Това е добра новина. Да, той има чернодробна недостатъчност и се нуждае от трансплантация“, допълни лекарят.

Спортният министър на Турция Осман Ашкън Бак снощи е посетил лечебното заведение, за да се запознае със състоянието на Наим Сюлейманоглу.

„Наим е много важен спортист за турската нация. Ситуацията му е сериозна. Следим какво се случва и информираме президента. Важно е да помогнем на Сюлейманоглу. Правим всичко възможно“, допълни турският спортен министър.