Правилно работеща водопроводна система – как да я поддържаме такава

OFFNews 13 януари 2020 в 13:21 3063 0

ВиК работите често пъти изискват професионална и адекватна намеса от наша страна. Малцина са онези, които дотолкова да разбират от ремонтни и монтажни дейности, че да могат никога да не прибягват до услуги, свързани с поддръжката на водопроводната система. Изцяло разчитайки на специалистите! Но дори и да имате известни умения и познания в областта на ВиК дейностите, винаги по-добрият вариант за Вас си остава да се обърнете към някоя фирма!

Какво обхващат ВиК услугите

Преди да вземем телефона, за да се обадим на някоя компания, занимаваща се с инсталация на различни по вид уреди и системи, изискващи връзка с централното водоподаване, трябва да сме наясно какво точно търсим. Често пъти не сме особено наясно как трябва да се подходи в дадена ситуация, но нали именно затова са и специалистите – да ни ориентират и да ни окажат своевременна подкрепа. Най-общо казано, ВиК услугите включват следните няколко дейности, които задължително трябва да бъдат извършени съобразно регламентираните правила:

• Подмяна на водомери
• Смяна на радиатори
• Смяна на щрангове
• Премахване на течове
• Подмяна на радиатори.

Ангажиментът към поддръжката на водопроводната система е изцяло Ваш, но това не означава, че не трябва да търсим подкрепа във всяко едно начинание, вързано с ВиК инсталацията. Без значение дали става дума за монтажа на нови радиатори, или пък за отстраняването на течове, винаги е препоръчително да търсим оптималния вариант, за да се радваме и на добри резултати!

Кога е редно да прибегнем до тях

Независимо дали става дума за Вик София, или друго населено място, поддръжката на водопроводната система винаги в изряден вид е задължителна. В противен случай, е напълно възможно Вие и Вашата небрежност да сте поводи за неприятни аварии, които да засегнат и някое съседно домакинство. Затова не рискувайте да допуснете подобни ситуации, и винаги когато възникне въпрос, свързан с ВиК системата, се обърнете към специализирана фирма. Както казахме и по-рано, причините да се възползвате от ВиК услугите като цяло могат да бъдат най-различни. Но всички те са напълно основателни да заложите изцяло на този вариант, а не да разчитате на собствените си умения, които често пъти са и под въпрос…

Смяна на водомер

Сред най-търсените ВиК услуги, това е смяната на водомера в дома ни. Той е много важна част от водопроводната система, като ако той не работи правилно, засичането на водата всеки месец няма да може да се случва акуратно. Завишаването на сметки, или липсата на потребление изобщо, могат да окажат единствено и само лош ефект върху бюджета ни, затова обърнете специално внимание на водомера вкъщи и се погрижете за неговата правилна поддръжка. Задължително се обадете и на някоя надеждна ВиК фирма, която да се погрижи за този въпрос по професионален начин, извършвайки следните няколко стъпки:

1. Демонтаж на съществуващия водомер
2. Монтаж на нов водомер
3. Пломбиране
4. Узаконяване
5. Предоставяне на документация.

Всяка една от изброените фази при смяната на водомер е свързана с редица други под-дейности, които могат да бъдат извършени само и единствено от опитен специалист. Ако нещо не е направено както трябва, то ще даде негативно отражение и върху останалите точки от списъка. Съветваме Ви да наблюдавате пряко процеса по подмяната на Вашия водомер, за да сте сигурни, че всичко върви по план…

Кой да извърши тази услуга

И ето, че дойдохме и на темата, свързана с това на коя фирма да заложим. Компании, занимаващи се със смяна на водомери София има колкото искате в столицата, но дали всяка една от тях е надеждна, коректна и силно специализирана в областта на ВиК работите! Не съвсем… А ние от своя страна трябва да съумеем да вземем най-доброто решение за нашия водомер, което да ни гарантира и добрите резултати.
Вик Хелп – умният избор за всяко едно домакинство! Екипът от професионалисти, работещ на това място, ще Ви изненада със своята висока компетенция и завидни умения в областта на водопроводните дейности. Разчитайте изцяло на него, когато се налага да смените водомера, когато искате да монтирате нови радиатори, или когато е налице теч, който трябва да бъде отстранен в най-кратки срокове. Вик Хелп е софийска компания, която изпъква пред останалите със своя висок професионализъм и индивидуален подход към всеки един клиент. Не случайно толкова много хора я предпочитат, като и Вие трябва да направите същото!

Кога да сменим водомера

На никой не му се занимава с каквито и да е ремонти, но понякога ни се налага да се заемем с това. Когато става дума за водомера ни, на първо място той трябва да бъде редовно инспектиран, най-вече когато:

• Сме приключили с ремонт;
• Целостта на пломбата е нарушена;
• По наша молба или по искане на оператора;
• Периодично.

В повечето случаи ни се налага да сменим водомера, когато е налице някаква повреда. В зависимост от нейния характер, разходите са или за наша сметка, или за сметка на ВиК оператора. Когато честта да демонтираме и монтираме новия водомер се пада на нас, следва да намерим най-доброто решение, за да можем едновременно да приключим с всичко както трябва, но и да спестим пари.

Как да използваме правилно водомера

Както и при всяко друго нещо, така и при водомерите в нашите домове, е нужно да сме внимателни по време на тяхната употреба. Или с други думи:

• Да ги поддържаме в техническа изправност
• Да ги използваме по предназначение
• Да не използваме водомер без знак за одобрение
• Да поддържаме целостта на пломбите
• Да осигуряваме достъп на ВиК служителите
• Да изпълняваме предписанията.

Ако следваме стриктно всички тези правила, шансът да си имаме проблеми със законодателството, е минимален… Но дори и да сме спазили всяка една стъпка, в някакъв момент отново може да ни се наложи да потърсим услугите на ВиК фирма, с чиято помощ да извършим леки или по-сериозни ремонти по водопроводната инсталация. Те са неизменна част от нашето всекидневие, така че наместо да се ядосвате за възникналата авария, по-добре помислете как да я отстраните.

Върнете си комфорта

А той често пъти отсъства, когато например от няколко дни се занимаваме с течащият кран, или пък с новият радиатор, който очевидно не работи правилно… Когато сме си у дома, не искаме да мислим за нищо друго, освен за пълноценната си релаксация, която бива на нарушавана от виковете на съседа, който е засегнат от теча в дома ни! Избавете се от тези неприятни емоции и още сега се обадете на Вик Хелп – Вашата помощ при проблеми с водопроводната система!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови