Травмата на Кобрата може да се окаже по-сериозна

OFFNews 31 октомври 2017 в 22:41 2585 0

Контузията на Кубрат Пулев може да се окаже по-тежка от очакваното и той да бъде извън ринга между четири и шест месеца, заявиха лекарите, прегледали боксьора ни в България пред "Нова телевизия".

Пулев получи травма на гръден мускул дни преди мача за световната титла, в който трябваше да се изправи срещу Антъни Джошуа на 28 ноември в Кардиф. След отпадането му на ринга срещу световния шампион се качи французина с камерунски корени Карлос Такам, който загуби след технически нокаут в 10-ия рунд.

Прегледите на Пулев са показали 30% разкъсване на горния гръден мускул, хематом с обем от 30 куб. см и подутина с диаметър от 7-8 см в дясната гръдна половина.

"Знаете, че ударите са ъперкът, кроше и прав. Ако той беше играл с тази травма, нямаше да може да ползва изобщо дясната си ръка", заяви д-р Иван Пидакев от клиниката по хирургия към Медицинския институт на МВР.

"Всяко по-голямо усилие и в момента е свързано със силна болка. Той не може да натисне, не може да вдигне, това причинява много силна болка за него", каза доц. Илия Лозев от същата клиника.

До пълното си възстановяване Пулев ще трябва да почива, като е възможно да се наложи и операция.

Българинът призна, че се водят разговори за евентуален мач за титла на Световната боксова асоциация (WBA) в Чикаго. Идеята беше мачът да бъде в началото на следващата година, но проблемите с травмата могат да повлияят на плановете на Кобрата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови