Кубрат Пулев се завръща на ринга в Чикаго

OFFNews 25 октомври 2017 в 13:20 3700 0

Снимка sportal.bg

Звездата ни в професионалния бокс Кубрат Пулев ще проведе следващия си бой през 2018 година в САЩ. Това обяви лично Кобрата на пресконференция в собствения си боксов център в квартал "Хладилника" в София.

Пулев трябваше да излезе на ринга в Кардиф като претендент за поясите на световния шампион Антъни Джошуа, но контузия го спря в последния момент. Въпреки това българинът остава оптимист, че среща с Джошуа все пак ще има, но сега приоритет пред него е да се възстанови напълно от травмата. Той сподели подробности около получаването на травмата, която му попречи да се бие на световната титла.

"Получих контузията при един от спарингите. При един от ударите се разтегна нещо като сухожилие. Изчакахме ден-два, като мислехме, че ще отмине. Но не стана така и отидох на лекар, който установи разтягане и леко разкъсване при подмишницата при гърдата.След това тренирах една седмица без да правя спаринги, защото болката не позволяваше.

Немският лекар каза, че трябва да се пият определени медикаменти. Пихме ги доста ускорено, за да се възстановя и да продължа тренировъчния режим, което за съжаление не се получи. През цялото време правихме кросове, но основното време за подготовка го прекарах малко като на почивка.

След това отидох пак при лекаря, правих физиотерапия, масажи, пих специални витамини. Но всяко нещо си иска своето и не може да се претупа. Все пак това не е градско първенство на София, на което да изляза с една ръка и да побеждавам.

Това е мач за световна титла и аз изисквам от себе си да съм на 100 % готов. Именно заради това с треньора и лекаря на отбора преценихме, че е по-добре да откажем мача за по-късен етап.

Става въпрос за много специфична контузия. Като седя нормално и се движа, не боли. Боли при нанасяне на дясно кроше, десен ъперкът. Пробвахме да правя спаринг с лявата, но не се получи. Продължавам да съм в залата, ще правя общофизическа подготовка. Контузията не е за операция, просто й трябва време. Периодът на лечение ще отнеме 4 седмици", обясни още Кобрата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови