Биографията на Антъни Джошуа излиза на български език

OFFNews Последна промяна на 05 октомври 2017 в 15:48 3309 0

Първата пълна биография на Антъни Джошуа излиза на българския пазар на 13 октомври. Две седмици преди мача на световния шампион по бокс в тежка категория срещу Кубрат Пулев феновете на мъжкия спорт ще узнаят неизвестни до момента мигове от живота на звездата.

Автор на книгата е спортният журналист Джон Денън. Той проследява кариерата на Джошуа от неговите първи аматьорски мачове до спечелването на световната титла. Илюстрованата книга е с обем 260 страници и цена 20 лв. Издателят „Хибрид Букс“ пуска поредно хитово издание със звезда на бойните спортове, след като през август публикува биографията на Конър Макгрегър.
 
На вашето внимание част от представянето на книгата:

През 2008 година осемнайсетгодишният Антъни Джошуа за пръв път прекрачва прага на боксова зала в Северен Лондон, тогава никой дори не предполага с какъв светкавичен възход ще се превърне в звезда. Още като аматьор смайва всички видели го на ринга. На световния шампионат в Азербайджан си извоюва сребърен медал.

В зрелищен двубой на финала на Лондон 2012, пред своята публика у дома, печели олимпийско злато.
Професионалният ринг го зове и Джошуа отвръща. Побеждава с нокаут в първите си деветнайсет двубоя и така се изкачва до върха в професионалния спорт, стремежът му вече е да има своето място в историята на бокса.

Биографията на Антъни Джошуа предлага проникновен поглед върху историята на шампиона. Разказана е от писател, който лично наблюдава превръщането на Джошуа в звезда, следва го от първите му двубои като аматьор до решаващите мачове за титлите.

Тя разкрива боксьор с невероятно самообладание, който храни дълбоко уважение към своите предшественици и е непоколебим в решението си да успее. Светът на бокса в тежка категория се изпълва със светлината от присъствието на нов герой, чието име е Антъни Джошуа.