Скай спортс обяви битката Джошуа - Пулев за спортното събитие на есента

Шефовете на стадиона в Кардиф очакват 80 000 зрители и отлични печалби

Ивайло Йолчев 05 септември 2017 в 17:55 2690 0

Скай спортс, могъщата телевизия, обяви боксовия мач между Антони Джошуа и Кубрат Пулев за топ събитието на програмата си за цялата есен. Клип с двамата гиганти вече се върти в ефир. Медията взе правата за срещата за световната титла в тежката категория на бокса. 

Още не са обявени цените, но със сигурност ще са солидни заради огромната популярност на машината от Уотфорд. Срещата от Principality Stadium в Кардиф на 28 октомври ще може да бъде гледана на живо по Sky Sports Box Office. Тоест, вадиш и плащаш.

Шоуто е гарантирано, тъй като организаторите очакват капацитетът на стадиона от 80 000 души да бъде запълнен. Нещо невероятно в историята на българския бокс, което надали ще бъде повторено.

"28 октомври не е толкова близо", каза новата голяма звезда на спортна Великобритания - Антъни Джошуа, "Нямам търпение да се върна на ринга от мача с Кличко на Уембли, сега всичко е готово. Ще се изолирам и фокусирам върху мач номер 20 през следващите 8 седмици. Нямам търпение да опитам атмосферата на стадиона в Кардиф, който ще бъде разпродаден".

Пулев е основен претендент за титлата на Антъни в IBF и ще се опита за втори път да стане световен шампион, припомня Скай спортс. Кобрата имаше този шанс през 2014 година, но беше победен от Владимир Кличко.

Телевизията цитира думите на българина от вчера: "Антъни е страхотен съперник. Ние няма да се прегръщаме и държим, няма да бягаме. Ще стоим и ще се бием. Неговият стил ми подхожда перфектно, а в бокса стилът прави зрелището". 

"Моята подготовка е много интензивна и ще съм напълно готов, когато вляза на ринга, така че той да няма никакъв шанс да ме победи", продължава цитатът от Кобрата.

Потвърждението на мача слага край на 8 месеца спекулации за реванш между Джошуа и Кличко. Промоутърът на британеца - Еди Хърн, очаква ново шоу и рекордна публика.

"Аз съм възхитен, че отиваме в Кардиф на прекрасния Principality Stadium за следващата стъпка от пътуването на AJ. Почти 80 000 ще се съберат на 28 октомври за една незабравима боксова нощ", каза акулата.

"Антъни ще срещне своя основен претендент, номер 1 в ранкинга Кубрат Пулев, а залогът е световна титла. Ще има боеве за местни титли, както и мачове между най-добрите млади боксьори. Бъдете готови за нов епизод от най-голямата звезда в бокса", допълни в типичен стил Еди Хърн.

На Острова припомнят, че Пулев е два пъти европейски шампион при аматьорите и в ранглистата на IBF и победи Дерек Чисора.

Цитират се думите на Зауерланд, фамилията, която движи делата на Кобрата. "Антъни е велик шампион, няма съмнение в това след последната му битка", казва Кале Зауерланд, "Но по негови признания има още какво да учи. Кубрат и неговият треньор Ули Вегнер - най-добрият европейски специалист, са изучили всяка слабост и Кобрата ще удря за победа".

Шоуто ще бъде първо от подобен ранг след 2007 година, когато на митичния стадион уелската легенда Джо Калзаги победи по точки Микел Кеслер пред 53 000 зрители.

Ръце потриват и от ръководството на Principality Stadium. Бижуто е взето от Уелския ръгби съюз. Само две седмици по-късно местният национален тим в този спорт ще приеме Австралия. Истински ударен месец за спорта в Кардиф!

                                                        Снимка: meros.org

"Нашият национален стадион е наистина от тежка категория, когато трябва да се проведат големи събития в Кардиф. Днешното потвърждение за боксовия мач засилва статуса ни на арена в центъра, която провежда целогодишно събития от всякакъв характер", предоволен беше генералният мениджър Марк Уилямс.

"2017 година наистина е най-великата за нас", допълни той. Припомняме, само преди броени месеци стадионът прие и финала в Шампионската лига между Реал Мадрид и Ювентус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови