Зеленогорски: Тефтерът доказва, че ГЕРБ иска да елиминира Кунева

17 юли 2013 в 14:59 5011 10

Найден Зеленогорски, Снимка: БГНЕС
Найден Зеленогорски, Снимка: БГНЕС

„За мен информацията за това тефтерче звучи абсолютно достоверно. Целта е била да се удари Движение България на гражданите“. Това коментира Найден Зеленогорски от партията на Меглена Кунева по повод обявените днес от прокуратуата данни за политически поръчки и злоупотреба с власт на Филип Златанов, шеф на комисията за конфликт на интереси (КПУКИ). Прокуратурата съобщи, че в тефтер на Златанов са открити записки с указания как да действа спрямо конкретни политически лица.

В записките фигурира и името на Зеленогорски, срещу което пише „да се удари – става приоритет“. Срещу него обаче не е водена проверка за конфликт на интереси, разказа представителят на ДБГ.

„Най-интересното е, че легия „Антимафия“ твърдеше, че се подслушват телефоните на Даниел Вълчев, на Тома Биков и моят с цел дискредитиране (частното ГДБОП – бел. ред.). Предполагам, че по същото време е дадено и указанието за мен. За мен всичко това потвърждава, че ГЕРБ е искала да се удари Движение България на гражданите“, коментира Зеленогорски.

„Имал съм вземане - даване с тези хора (ГЕРБ) и намирам разкритието за абсолютно достоверно. Те превърнаха България в полицейска държава. И това, което излиза сега, е само върхът на айсберга. Ако не успеят да те подчинят, ще опитат да те унищожат“, заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!