Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Здравният министър започна чистка и в министерството

Вероника Шербанова 29 юли 2013 в 16:31 8632 16

Здравният министър Таня Андреева, Снимка: БГНЕС
Здравният министър Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

Здравният министър Таня Андреева започна чистка на служители в министерството.

В петък са били уволнени 14 души, а днес освобождаването на служители продължава, като засяга почти всички дирекции в министерството.

Уволнен е и целият пресцентър на министерството, като се очаква на негово място да се появи дирекция за връзки с обществеността, научи OFFNews. Въпреки това обаче в момента няма назначени служители в тази дирекция.

Освободени са служители от правната дирекция, от международната дирекция и дирекция „Обществени поръчки“, съобщи „Медиапул“. Уволнен е и директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Евелин Благоев, който беше назначен на поста от здравния министър от правителството на ГЕРБ Десислава Атанасова през октомври миналата година.

За уволнението на служителите са използвани различни мотиви, като съкращаване на щата или това, че са на изпитателен срок. Според освободените в министерството е бил спуснат списък с 30 имена на хора, които трябва да бъдат назначени, затова в момента за тях се търсят места.

След като беше обвинена в това, че е започнала чистка сред директорите на болници, Таня Андреева увери, че служители на министерството няма да бъдат сменяни по политически причини. Тя посочи, че по времето на ГЕРБ е имало много политически назначения, но тези хора няма да бъдат уволнени, ако си вършат работата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews