Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Започва раздаването на помощи за най-бедните

Елица Мартинова 07 октомври 2013 в 07:36 1780 0

Боб от помощите за бедни. Снимка: Сергей Антонов
Боб от помощите за бедни. Снимка: Сергей Антонов

Днес официално стартира кампанията по раздаване на програма „Благотворителност“, по която ще бъдат раздадени помощи на най-нуждаещите се българи.

Програмата ще бъде открита в присъствието на земеделския министър Димитър Греков, шефа на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев и председателя на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров.

В рамките на акцията, която се финансира от ЕС, трябва да бъдат раздадени хранителни продукти на лица в неравностойно положение. Програмата ще се осъществи на два пъти – веднъж през октомври, а следващият транш ще бъде прес декември.

Пунктове за получаване на помощите са разкрити във всички градове. В тях социално слабите граждани ще могат да получат продукти, след като представят личната си карта.

Държавната агенция по безопасност на храните е направила инспекция на пакетите, в които има продукти като брашно, фасул и захар. Според експертите на агенцията няма храни в негодно състояние.

Миналата година обаче разследване на OFFNews установи, че в пакетите за бедни масово се раздават некачествени продукти. Избраният доставчик на храните раздаде на бедните боб с червеи, а в списъка храни за социално слабите бе включено кафе “Инка” на рекордната цена от около 20 лева за килограм. В сегашното меню скъпоценната “Инка” отсъства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews