Забраняват пращането на колети чрез автобусите

29 юли 2012 в 14:56 1613 0

Министърът на транспорта Ивайло Московски  Снимка: БГНЕС
Министърът на транспорта Ивайло Московски Снимка: БГНЕС

Изпращането на пратки без придружител чрез междуградските автобуси ще бъде забранено, обяви министърът на транспорта Ивайло Московски пред БНР.

Въпросът за сигурността на пътниците беше повдигнат след атентата на летище Сарафово, при който загинаха 7 души - петима израелски туристи, шофьорът на автобуса и атентаторът.

Автобусните пратки без придружител са дейност, която не е регламентирана никъде, но се планират нормативни промени, чрез които тя да бъде забранена. Новите текстове ще предвидят и сериозни санкции, обяви Московски, но не уточни какви.

Предстои и мониторинг на системите за видеонаблюдение по летища, гари и автогари. На база резултатите ще се прецени дали има нужда то да бъде разширено. Със сигурност още камери ще бъдат монтирани на летищата, като периметърът ще бъде разширен извън терминалите.

През следващите дни ще се "фиксират всички трасета, които са за пасажери, т.е. да се знае точно входове, изходи, периметър, откъдето трябва да се премине, евакуационни средства", каза още Московски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови