Връщат цигарите в кръчмите

Елица Мартинова 28 септември 2012 в 12:58 1787 8

Кирил Гумнеров, Снимка: БГНЕС
Кирил Гумнеров, Снимка: БГНЕС

Група независими депутати са внесли в парламента предложение за промени в Закона за здравето, съобщи народният представител Кирил Гумнеров.

Те настояват да се върне старият режим за пушене на закрити места. Предишният регламент позволяваше цигарите в затворени заведения, ако има специално обособени помещения с нужната климатична инсталация.

Гумнеров доведе в парламента собственици на малки заведения, където работата значително е намаляла заради новия закон против пушенето. От бранша посочиха, че като крайна мярка са готови на протест, но се надяват въпросът да бъде решен чрез преговори с премиера Борисов.

„Смятам, че народните представители, като приемат един идиотски закон, трябва да имат мъжеството да отстъпят назад и да отменят този закон“, категоричен бе Кирил Гумнеров.

Съдържателите на заведения се оплакаха, че оборотът им е спаднал с между 40% и 60%.

„Това не означава, че печалбата ни е паднала с 50-60 на сто, а че сме вътре“, коментира варненецът от бранша Марио Сотиров.

Вчера до медиите достигна информация, че депутати от парламентарната група на управляващите също обмислят предложение, с което да върнат стария режим за пушене.

От парламентарната трибуна в петък здравният министър Десислава Атанасова отрече депутати от ГЕРБ да са повдигали въпроса за отмяна на пълната забрана за пушене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови