Ами сега?... С увреден мозък ли е премиерът-пушач?

Последна промяна на 17 май 2012 в 15:39 2144 3

Десислава Атанасова. Снимка БГНЕС.
Десислава Атанасова. Снимка БГНЕС.
Депутатско престараване и министерски конфуз изкараха премиера Бойко Бойко човек с увреден мозък. Сагата се разигра в парламента по време и след горещите дебати за въвеждането на пълната забрана на пушенето. Серията гафове започна от депутата от ГЕРБ Йордан Андонов, който се престара в опита си да защити спирането на цигарите по кръчмите и ресторантите. "Пушачите сигурно сте с увреден мозък", заяви той от парламентарната трибуна в желанието си да прокара забраната на пушенето. Повод за тази реплика станаха изказванията на колегите му от "Атака" и други групи, че не трябва да се постъпва толкова крайно и да се забраняват цигарите навсякъде. Няколко часа по-късно пълната забрана за пушене на закрити обществени места беше приета от народните представители. Необмислената реплика на Йордан Андонов обаче стана повод за хитър въпрос към здравния министър Десисилава Атанасова. "Ако пушачите са с увреден мозък, както казва доскорошният ви колега Андонов, Вие и премиерът с увреден мозък ли сте", попита репортер. Само няколко часа преди това премиерът Борисов си бе признал пред Нова телевизия, че още пуши. Здравната министърка също е пушач. Атанасова помисли няколко секунди, но очевидно не намери отговор и потърси помощ от стоящата до нея председателка на здравната комисия Даниела Дариткова. "Д-р Дариткова ми подсказва какво да кажа, нека тя да ви отговори", насади я Атанасова. Дариткова обаче не се справи блестящо. "Увреденият мозък е състояние, което се преценя от лекарите, а не от министрите", заяви тя, предизвиквайки хихикане сред репортерите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.05 2012 в 10:46

Политическото ни стадо страда от глухота, слепота, шизофрения /раздвоение, най-просто/ и с налазването във властта развива и остра прогресираща социална деменция.
Но не Оня от горе ще ни помогне. Небето е стерилно чисто, абсолютно празно - както пише Дж.Фаулз. Самите давещи се /Илф и Петров май са по-прави в случая/ държат в ръцете си своята съдба, но все още има стотинки вечер за ферментирала течност с неизвестен произход, с чиято помощ всички се оплакват до безкрай от положението си.

17.05 2012 в 20:48

Мухахаха...аз друг коментар не мога да направя относно безумната тъпота на министри и депутати.
Боже, Боже, ще обърнеш ли и към нас най-сетне лице, а не само четирибуквието си?!?!?

17.05 2012 в 18:16

ЕЕЕЕ , искаме записите от Силивеен !!!

Наши хора да чуем, сладко да ни стане!