Дъщерята на Брендо най-вероятно е в София

06 март 2013 в 13:27 4674 2

Трима маскирани отвлякоха 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо пред дома му. Снимка: БГНЕС
Трима маскирани отвлякоха 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо пред дома му. Снимка: БГНЕС

Най-вероятно отвлечената дъщеря на Евелин Банев-Брендо все още се намира на територията на столицата, предполагат разследващи, съобщи БНТ.

От вчера сутринта полицаи проверяват масово автомобили на всички изходи на София. В близки до Бояна квартали, както и във вилни зони, се наблюдават сгради, където е възможно похитителите да държат 10-годишното момиче.

В момента на отвличането черният джип БМВ Х5 е бил с различни преден и заден номер. Предният, заснет от охранителните камери на къщата, номер е бил откраднат от стар автомобил "Мазда". Най-вероятно задният номер е бил откраднат от друг автомобил БМВ Х5 със същия цвят и лизингова регистрация.

„Това, което се случи вчера, е изключително неприятен инцидент. Към настоящия момент нямаме никаква комуникация, която да е направена към системата. Обръщам се към всички, които имат някаква информация, да я споделят в специализираните звена на МВР”, каза вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов.

Полагайки усилия, ще можем да стигнем до хората, които извършиха това престъпление. Най-важното е детето да се върне живо, каза министърът в оставка.

Запитан защо в България не се води дело срещу Брендо за наркотрафик, Цветанов отговори, че Банев е инвестирал парите в страната, затова и се е ползвал с добро име.

През 2008 г., в периода, в който Румен Петков беше министър на вътрешните работи, беше осуетено предаването на Брендо по разследването, което течеше в Италия, каза още вътрешният министър в оставка.

Имало е изтичане на информация и докладът на италианските власти срещу Брендо е попаднал в ръцете на разследвания само два часа, след като е предаден на българските власти. При задържането му миналата година бе намерен точно докладът от италианските власти, каза Цветанов.

"Този, който го нарече кокаинов крал, да отговаря за това, защото аз твърдя, че това предизвика в голяма степен случилото се днес". Така адвокат Ина Лулчева коментира случаят с отвличането на дъщерята на Брендо и изказванията на вътрешния министър Цветанов, който малко след задържането на Брендо го нарече "кокаинов крал". 

Лулчева заяви, още че нито Брендо, нито бившата му съпруга и майка на отвлеченото дете, не са споделяли пред нея за отправени към тях заплахи за отвличане. Според адвокатката има два възможни варианта за причините за отвличането на Лара Банева - единият е за пари, а другият - за лично изнудване спрямо него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови