Военният министър: Защо ни искате оставката? Ние не сме се провалили

OFFNews 18 септември 2013 в 10:43 4292 13

Министърът на отбраната Ангел Найденов. Снимка: БГНЕС
Министърът на отбраната Ангел Найденов. Снимка: БГНЕС

"Не чух основателни аргументи от нито един представител на партия ГЕРБ. Няма провал на политиката на правителството. Не виждам нито една сфера, в която може да се говори за провал. Вероятно имаме своите слабости, вероятно може би някои хора са недоволни от недостатъчно бързите темпове, с които работим, но не може да се говори за провал." Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов в интервю за БНТ тази сутрин.

В намерението и във вота нямало нищо "учудващо и стъписващо". Според него, този инструмент се прилагал, "когато една опозиция е изчерпала всички свои възможности за контрол".

Вотът на недоверие заради цялостната политика на правителството на БСП и ДПС, подкрепяно от "Атака", показвал "парламентарната неподготвеност на ГЕРБ", защото не можело току-така да се внася вот само след първите 100 дни на едно правителство.

"Няма как да оцениш цялостната политика в рамките на тези 100 дни, особено когато това правителство обезврежда мини, заложени от предишното управление", каза Найденов.

"ГЕРБ се изявяват като говорители на протеста. Те черпят аргументи от протеста. Да черпиш аргументи от протеста при положение, че ГЕРБ бяха свалени с протест, е неоснователно", заяви още той.

На въпрос дали има твърде голяма зависимост от "Атака", военният министър отговори, че в случая ГЕРБ очакват подкрепа от "Атака" "За да мине вотът трябва да има 121 депутати. В случая ГЕРБ очаква подкрепа от "Атака". Не мога да кажа какво ще е решението на "Атака" или ДПС, но няма да има нито един депутат от КБ, който да не гласува против този вот на недоверие", увери Ангел Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!